Lapte condensat

de alice_ciobanu in Dulciuri, 14 Dec 2011 | 4582 vizualizari

 

Am încercat o reţetă de lapte condensat, pe care am preluat-o de la Felis, un mare talent în ale bucătăriei. Mulţumesc Felis.

 

INGREDIENTE

  • 75 ml apă fierbinte
  • 40 gr zahăr
  • 60 gr miere de albine
  • 60 gr unt
  • 130 gr lapte praf neîndulcit
  • esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte condensat:

Se pune apa la înfierbântat şi apoi se adauga zahărul, mierea de albine, untul topit şi esenţa de vanilie şi se amestecă totul până se topeşte zahărul.

Se amestecă apoi laptele praf şi se amestecă continuu până se omogenizează totul foarte bine.

Se poate păstra maxim 7 zile la frigider.

Se foloseşte la diverse creme pentru prăjituri, torturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

diaconta 1

15.12.2011, 20:28

in cazul asta n-am sa fac,mai bine combin laptele condensat,chiar daca nu-i acelasi lucru
nu-mi plac deserturile prea dulci,poate de aceea le prefer pe cele cu multe fructe

alice_ciobanu 1

15.12.2011, 23:19

macar o data dia!

adasev12 1

16.12.2011, 01:34

de retinut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapte condensat