o combinatie intre ostropel si gulas...destul de reusita....
Carnita se pune la prajit in ulei de masline fierbinte, pe toate partile, apoi se scoate pe o farfurie.
In uleiul din tigaie se calesc apoi ceapa si ardeiul tocate, apoi se adauga rosiile tocate si se mai alsa doua trei clocote.
Se ia de pe foc vreo 3-4 min apoi se trece prin blender aceasta compozitie sa devina pasta.
Se pune carnea inapoi in tigaie apoi se adauga sosul , se pune bulionul, cimbru si marar uscat, putin busuioc verde , se potriveste de sare si se adauga o canita de apa.
Se pune si usturoiul pisat si se lasa carnea la fiert.
La sfarsit cand e gata papita se adauga o lg de smantana pt gatit ( de aia dulce, nu acra...).
Galustele se fac separat dintr-un ou batut bine cu o lg de ulei si faina cat cuprinde ca sa iasa ca o ciulama groasa.
Se pune un vas cu apa la fiert si cand clocoteste se ia cu o lg din compozitie si se fac galuste care se fierb bine de tot.
Se transfera apoi in mancare.
Deasupra la servit se poate adauga patrunjel verde tocat.