publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de cartofi noi cu fleica afumata
Legumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Fasiile de fleica se cresteaza si se pun la totat in oala cu 2 lg de ulei, boabele de mustar, ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele, cubulete de telina si rondelele de morcovi. Lasam totul la sotat la foc mediu, cca 7 minute. Adaugam...
Ciorba de perisoare cu rosii pasate si leustean verde
Ceapa verde se curata, se spala si se taie bucatele. Punem ceapa la sotat in doua linguri de elei alaturi de semintele de mustar. Adaugam zarzavatul din borcan, rosiile pasate, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Punem apa plata peste legumele din oala, lasam la foc mic sa dea in...
Ciorba de salata verde cu prosciutto
Curatam si spalam salata verde in mai multe ape, apoi o trecem sub jet de apa rece sa clatim tot nisipul de pe frunze. Taiem salata fasii potrivite. Ceapa verde curatata se spala si se taie rondele, se pune in oala impreuna cu slanina afumata taiata cubulete mici. Pornim focul, lasam sa...
Ciorba de naut cu fasole galbena
Curatam ceapa verde, o spalam si o taiem bucatele, apoi o punem la sotat impreuna cu morcovii curatati, spalati si taiati rondele. Adaugam telina trecuta pe razatoarea cu ochuri mici, boabele de mustar, mai calim legumele la foc mic, cca. 5 minute. Adaugam apa plata, conserva de naut in sos...
Ciorba alba din rucola cu slaninuta afumata
Spalam frunzele de rucola. Curatam usturoiul, il taiem bucatele. Slaninuta afumata se taie bucatele, apoi se pune la topit in oala. Cand bucatelele de slanina se transforma in jumarele, se adauga usturoiul, lasam cateva secunde, apoi adaugam frunzele de rucola scurse de apa. Punem...
Ciorba de salata verde cu zdrente de ou
Curatam salata, o spalam in mai multe ape, apoi o taiem fasii uniforme. Slanina se taie felii, apoi se cresteaza si se pune in oala cu 1 lingura de ulei impreuna cu ardeiul kapia taiat cubulete. Lasam la foc mediu pana se rumeneste slanina usor. Adaugam usturoiul taiat bucatele, dam...
Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza
Spalam afumatura in apa rece si o taiem bucati. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune in oala impreuna cu uleiul si se lasa la sotat la foc mic. Ardeiul se spala, se curata de cotoare si se taie bucatele, apoi se adauga peste ceapa in oala. Morcovii curatati si...
Ciorba alba de valeriana
Slanina se taie fasii subtiri, apoi se cresteaza pana la sorici si se pune la prajit in oala. Adaugam usturoiul tocat sau pisat, cand acesta devine auriu, adaugam smantana lichida, apa plata, legumele deshidtarate, sare si piper dupa gust. Lasam focul mare sa dea in clocot ciorba, sa se...
Ciorba de post cu cartofi noi
Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii. Adaugam apa plata, foile de dafin, cartofii si lasam sa fiarba la foc mediu, pana patrunde usor furculita...
Ciorba de linte si naut cu afumatura
Curatam si spalam prazul, ardeii si morcovii. Clatim afumatura si o punem in oala. Adaugam rondele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele, turnam deasupra apa si adaugam uleiul, boabele de mustar si de piper, foile de dafin, punem sare dupa gust si fierbem pana se desprinde carnea...
Reteta rapida si delicioasa de supa cu legume si taitei fini de casa
Preparare Reteta rapida si delicioasa de supa cu legume si taitei fini de casa Legumele se curata si se spala bine. Taiem morcovii, telina, pastarnacul bucati, dupa marimea dorita. Ceapa se lasa intreaga. Apa plata se pune in oala, adaugam uleiul si legumele, punem dupa gust, sare si...
Ciorba de legume cu scarita marinata
Curatam si spalam toate legumele. Prazul si morcovii se taie rondele si se pun in oala. Adaugam ardeii taiati fasii, telina taiata cubulete. Punem uleiul peste legumme, adaugam varza tocata, scarita taiata bucati, mixul din boabe de piper, mustarul, foaia de dafin. Punem apa plata,...
Supa de legume cu turnatei
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam, le tocam si le punem la foc mediu impreuna cu apa plata, foaia de dafin si zarzavatul din borcan. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam rosiile pasate si fierbem in continuare supa. Intr-un castron, batem ouale cu faina, adaugam piper rosu proaspat...
Supa cu paste fainoase (inele)
Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Punem apa cu uleiul in oala, la foc mediu. Morcovii ii taiem betigase, telina si pastanacul se taie bucati de marimea dorita. Ceapa curatata si spalata se pune intreaga la fiert, adaugam restul legumelor in oala si le fierbem 20 minute....
Ciorba de fasole rosie cu leurda
Fasolea se alege, se clateste si se lasa cateva ore la inmuiat in apa rece. Curatam prazul, pastarnacul si ardeiul, le taiem bucatele si le punem la sotat in ulei, pentru 5 minute. Adaugam continutul borcanului de zarzavat, bobitele de mustar, foaia de dafin, apa plata si fasolea hidratata...
Ciorba de zucchini cu leurda
Toate legumele se curata si se spala bine, sub jet de apa. Ceapa o taiem bucatele si o punem la sotat in ulei, impreuna cu fasiile de ardei rosu si de cubuletele de telina. Sotam 4-5 minute la foc mediu spre mic. Adauga apoi zarzavatul pentru ciorba, apa plata, foaia de dafin si boabele de...
Ciorba de mazare
Curatam legumele si le spalam. Ceapa o tocam si o punem la calit, in 3-4 linguri de ulei. Adaugam fasii de ardei rosu, rondele de morcovi si cubulete mici de telina. Mai calim cateva minute. Se adauga gulia taiata bucati mari (pe care, la final, le-am indepartat din ciorba pentru ca erau...
Ciorba de perisoare din piept de pui
Curatam si spalam legumele. Ceapa se toaca marunt si se pune in oala impreuna cu uleiul, la sotat 2-3 minute. Adaugam morcovii rasi, pastarnacul ras, ardeiul taiat bucatele si telina taiata cubulete. Punem foaia de dafin, bobitele de mustar, sare si piper dupa gust, adaugam apa plata si...
Ciorba de fasole uscata
Alegem fasolea, o punem la hidratat in apa, de seara pana dimineata. Fierbem fasolea in doua ape, cate jumatate de ora, scurgem apa. Curatam legumele, le spalam si calim prazul in 3 linguri de ulei. Adaugam rondelele de morcovi si bucatile de ardei, apoi fasolea si rubarba deshidratata,...
Ciorba de perisoare cu varza rosie
Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui. Adaugam morcovii taiati rondele, varza rosie tocata, punem apa plata, foaia de dafin, bobitele de mustar, sare si piper dupa gust si lasam sa...
Ciorba de sfecla rosie cu scarita afumata
Scarita afumata o spalam sub jet de apa rece si o portionam. Curatam legumele si le spalam bine. Dovlecelul se trece pe razatoarea fina. Punem 2 linguri ulei in oala, adaugam rondele de morcovi si de praz, bucatele de ardei, telina si sfecla rosie taiata cubulete; lasam legumele cca. 15...
Supa de rosii cu taietei chinezesti din orez
Curatam si spalam ceapa, ardeiul si morcovii. Punem apa in oala, adaugam ceapa intreaga, morcovii taiati rondele si ardeiul taiat bucatele. Punem uleiul, sare si piper macinat dupa gust. 1 lingurita rasa mix din boabe de piper,acoperim oala si lasam sa fiarba pana patrunde usor furculita in...
Ciorba de loboda servita cu crutoane
Frunzele de loboda se curata de pe tulpini si se spala in mai multe ape, apoi se pun la scurs si se taie fasii. Cepele verzi si morcovii se curata, se spala sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si morcovul ras, lasam la sotat legumele cca 5 minute....
Ciorba de napi cu mazare
Curatam napii, ardeiul si ceapa, apoi spalam legumele bine sub jet de apa rece. Ceapa se toaca si se pune la sotat in ulei la foc mic,impreuna cu ardeiul taiat bucatele, cca 2-3 minute. Adaugam si napii taiati cubulete si mai calim cateva minute legumele la foc mic. Adaugam 2,5l apa...
Supa rosie cu legume si paste fainoase
Curatam, apoi spalam ardeiul si prazul sub jet de apa rece. Punem la foc oala cu cca 3 l apa plata. Adaugam uleiul de masline, prazul taiat rondele si ardeiul taiat bucatele. Cand apa da in clocot adaugam continutul din borcanul de radacinoase conservate, foaia de dafin, sare si piper...
Ciorba de legume cu parmezan
curatam ceapa, o spalam si o tocam. O punem la sotat in 4 linguri ulei de masline pentru cinci minute la foc mediu. Adaugam apoi legumele congelete si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete mici. Punem apa in oala peste legume, sare si piper dupa gust, foaia de dafin si acoperim...
Ciorba de perisoare din ciuperci
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete. Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de dafin, sare si piper macinat dupa gust, apoi lasam la fiert pana ne ocupam de prepararea...
Supa picanta cu taitei din orez
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Punem ceapa tocata in oala impreuna cu 2 linguri ulei de masline, o lasam 2-3 minute la sotat la foc mic. Adaugam zarzavatul pentru ciorbe, apoi 1l apa plata, aszonam cu sare si piper dupa gust, adaugam bobitele de mustar, mixul din boabe de piper...
Ciorba de cartofi dulci cu ciuperci si afumatura
Spalam carnea si o taiem bucatele potrivite. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie mairunt, apoi le punem la calit in ulei. Adaugam morcovul taiat rondele, bobitele de mustar, bucatile de carne. Punem ciupercile macinate, apoi apa plata, foaia de dafin, sare si piper dupa...
Supa de praz cu radacinoase
Curatam si spalam legumele. Taiem un morcov rondele, pe celelalt il taiem cubulete. Telina, pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete. Punem uleiul in oala,adaugam radacinoasele si le sotam cca 5 minute la foc iute. Adaugam ardeiul taiat bucatele, apoi mixul din boabe de piper,...