Spalam afumatura in apa rece si o taiem bucati.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune in oala impreuna cu uleiul si se lasa la sotat la foc mic.
Ardeiul se spala, se curata de cotoare si se taie bucatele, apoi se adauga peste ceapa in oala.
Morcovii curatati si spalati se taie rondele, apoi se pun in oala.
Dupa ce am sotat legumele adaugam cca 2,5 l apa plata, sare si piper dupa gust si acoperim oala, lasam sa dea in clocot.
Cartofii curatati de coaja si spalati se taie cubulete de marimea dorita, tomatele galbene de asemenea.
Cand carnea e aproape fiarta, adica atunci cand furculita patrunde usor in carne, adaugam tomatele si cartofii, acoperim din nou oala si lasam ciorba la fiert inca 30 minute.
Adaugam dupa gust leustean si zeama de varza, mai dam cateva clocote, oprim apoi focul.
Presaram patrunjel proaspat tocat si servim.
Pofta buna!