m-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu mereu pun legumele putin la sotat atunci cand prepar ciorba, am respectat in mare parte reteta Oanei, careia ii multumesc! :)
Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece.
Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii.
Adaugam apa plata, foile de dafin, cartofii si lasam sa fiarba la foc mediu, pana patrunde usor furculita in morcovi si cartofi.
Adaugam rosiile trecute prin robot si lingurita de bors magic.
Condimentam dupa gust cu sare si piper, apoi oprim focul.
Presaram patrunjel verde si leustean dupa gust, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.
Pofta buna!