Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Curatam cartofii si ii taiem bucati, dupa preferinta.
Ii spalam in mai multe ape, apoi ii asezam intr-un castron.
Adaugam ardeii spalati si curatati in prealabil, taiati bucati.
Presaram pudra curry, busuioc uscat,sare si piper dupa gust.
Adaugam putin ulei de masline (3-4 linguri), amestecam bine cartofii si ardeii sa se imbrace uniform in ulei aromatizat cu busuioc si condimente.
Golim cartofii din castron intr-un vas termorezistent din yena, tragem o folie de aluminiu peste si dam cartofii la cuptor entru o ora.
In ultimele 15 minute indepartam staniolul.
Pulpa de porc o feliem, o asezonam cu sare si piper dupa gust, presaram putin busuioc uscat si asezam feliile de carne in tigaia incinsa.
Prajim cate 5 minute carnea pe ambele parti, apoi adaugam 1/2 cescuta apa, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca carnea la foc mediu.
Dupa ce apa a scazut in totalitate picuram foarte putin ulei de floarea soarelui si prajim/rumenim carnea dupa preferinta.
Servim friptura astfel obtinuta cu garnitura de cartofi noi cu busuioc la cuptor.
La servire presaram busuioc verde si stropim usor friptura cu sos de soia.
Pofta buna!