Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Feb 2013 | 113432 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la o fosta colega de serviciu. Este prajitura preferata a baietelului si sotului meu. Sper sa o incercati ;)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 5 linguri cu ulei
  • 5 linguri cu lapte
  • 250 g cu zahar 
  • 3 linguri de miere
  • o lingura bicarbonat 
  • 2 oua 
  • 500 g faina 
  • Crema:
  • 1 cana cu lapte
  • 1 cana cu zahar
  • 6 linguri cu gris
  • 300 g unt 
  • 1 fiola esenta de lamaie 
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • Glazura:
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 g zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie:

Foile:  Totul se pregateste pe foc. Se pune intr-un vas uleiul, laptele, zaharul, iar cand incepe sa fiarba se adauga mierea, ouale batute si bicarbonatul nestins, amestecand continuu. Se amesteca pana cand compozitia capata o culoare maronie. Se ia vasul de pe foc si se pune faina. Se face un aluat care se imparte in 4 parti egale. Se fac pe rand 4 foi care se coc pe dosul tavii, tapetate doar cu faina. Cuptorul trebuie sa fie la 150 grade, o foaie e gata in aproximativ 10-15 minute. Se lasa apoi sa se raceasca.

Crema: Fierbem laptele cu zaharul si grisul. Cand grisul incepe sa se umfle se ia de pe foc si se lasa la racit pana ajunge sa fie calduta. Atunci se adauga untul si se mixeaza 15 minute pana se albeste si isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga esenta de lamaie, coaja si zeama de lamaie.

Glazura: Albusul de ou si zaharul se mixeaza timp de 5-6 minute pana se topeste zaharul, picurand si zeama de lamaie.

Asamblare: Punem alternativ foaie si crema, deasupra turnam glazura, nivelam, presaram ce dorim pe deasupra sau lasam asa (eu am pus fulgi de migdale) si punem prajitura la rece. Taiem cu grija dupa 24 de ore, timp in care foile devin fragede si usor de portionat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Tuxedo 1

05.01.2014, 01:24

mama ce pofta mi s-a facut instantaeu! nu am mai facut-o de juma de an! e cea mai frageda si cea mai buna!

sdany 1

02.12.2015, 15:14

ce dimensiune are tava pe care ati folosit-o la foi? ce greutati intampina un incepator la aceasta prajitura?

delia64 1

17.12.2015, 11:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Mai mult lunga decat lata"