Pulpele de pui se curata de piele, se clatesc in apa rece si se aseaza intr-un vas din plasic.
Adaugam rosia spalata si taiata bucati, rondelele de limeta, busuiocul uscat, sare si piuper dupa gust.
Amestecam cu mana sa se contimenteze carnea uniform, apoi o transferam intr-o cutie cu capa pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore (eu am lasat-o peste noapte).
A doua zi punem in tigaie 2 linguri ulei de masline, pulpele de pui marinate si sosul in care au stat peste noapte. (eu am indepartat aproape toate feliutele de limeta, lasand doar 2 pentru gust).
Adaugam 1/4 cana apa rece,acoperim tigaia si lasam sa se gateasca la foc potrivit pulpele.
Dupa ce apa a scazut punem smantana lichida din cutia de carton si amestecam din cand in cand sa nu se prinda de tigaie sosul.
Cand sosul are consistenta dorita se gusta, se asezoneaza cu sare si piper daca mai este nevoie, apoi se opreste focul si se presara patrunjel verde.
Cartofii aurii i-am preparat astfel:
-am spalat cartofii noi, i-am fiert in coaja;
-cand furculita a patruns in cartofi i-am luat de pe foc, i-am trecut sub jet de apa rece si i-am curatat de coaja;
-am taiat cartofii in sferturi, apoi i-am prajit in baie de ulei pana au devenit aurii;
-i-am scos din ulei, am presarat sare de Himalaya dupa gust si am i-am servit ca garnitura alaturi de pulpele cu sos de limeta si smantana.
Pofta buna!