Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele.
Se pun la sotat in ulei alaturi de morcovi, impreuna cu boabele de mustar, sare si piper si foaia de dafin.
Adaugam rosiile pasate, lasam sa scada putin, apoi punem 2 l apa plata.
Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic....
Pentru sos punem rosiile pasate din cutia de carton intr-o craticioara, lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem consistenta dorita pentru sos. Condimentam dupa gust cu fulgi de chili, sare, piper si busuioc uscat. Lasam sosul la racit.
Cartofii noi se pun intr-o galeata cu apa, se curata de...
Spalam si tocam varza.
Ceapa si areiul se curata, se spala si se taie bucatele.
Punem ardeiul si ceapa la sotat in 3-4 linguri ulei pentru 5 minute.
Adaugam rosiile pasate, boabele de mustar, punem apa plata, apoi varza tocata si foaia de dafin.
Acoperim oala si lasam 30 minute la...
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem in bucatele potrivite.
Punem in tigaie 3 linguri ulei de floarea soarelui, adaugam legumele tocate si 1 lingurita bobite de mustar, lasam sa se soteze legumele aproximativ 5 minute la foc mic spre mediu.
Adaugam apoi rosiile taiate bucatele,...
Prazul se spala, se taie rondele si se pune in cratita in care am turnat cca. 4 linguri de ulei.
Vinetele se spala, se curata de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste praz.
Dovlecelul se spala, se curata de cotor si de coaja, il taiem de asemenea cubulete si il adaugam peste...
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert cartofii, scurgem apa in care au fiert, pastram 1 cana din aceasta apa pentru ca vom avea nevoie sa subtiem piureul in loc de lapte.
Peste cuburile fierbinti de cartofi fierti punem o...
Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele.
Taiem coditele, le trecem prin robot.
Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din plastic, la scurs.
Din faina + sare + piper + turmeric + apa minerala, formam o compozitie de...
Legumele se curata si se spala.
Tocam ceapa verde si prazul, le punem la sotat, la foc mediu, in ulei de masline.
Adaugam ardeii taiati bucatele, dovlecelul, morcovul si pastarnacul trecute pe razatoarea cu ochiuri mari.
Presaram dupa gust, sare si piper, apoi adaugam orezul.
Punem pe...
Cartofii noi se spala bine, cu partea abraziva a unui burete nou, sub jet de apa rece, pana indepartam coaja.
Punem cartofii la fiert, in apa cu putina sare.
Cand furculita intra usor in ei, ii scurgem de apa si ii taiem bucati potrivite.
Ceapa si ardeii se curata, se spala, se taie...
Curatam prazul, il spalam si il taiem rondele.
Il punem la sotat in ulei, adaugam apoi legumele congelate, calim impreuna cateva minute.
Punem si fasolea verde, adaugam 1/4 cana apa, presaram dupa gust sare si piper, foaia de dafin, acoperim mancarea si o lasam la gatit la foc iute pana...
Curatam cartofii, ii taiem rondele.
Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
Tapetam tava cu hartie de copt, asezam rondelele de cartofi in tava. Ungem cartofii cu ulei de porumb. Presaram sare de Himalaya si piper rosu dupa gust. Apoi adauga ierburi de Provence.
Dam tava la cuptor,...
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie betigase groase de 1 cm.
Se pun la fiert, in apa cu sare, pentru 10 minute, din momentul in care incep sa fiarba.
Se scurg, se lasa la zvantat, apoi se asaza in doua tavi tapetate cu hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 200 grade C....
Se curata prazul, se spala si se taie rondele.
Se pune la calit, in ulei de masline, pentru 4-5 minute.
Adaugam boabele de mustar, foaia de dafin, fasolea verde congelata, pasta de ardei, rosiile din conserva. acoperim cratita si lasam la foc mic, 15 minute, daca este nevoie, punem putina...
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert, in apa cu sare.
Prazul si ardeii se spala, prazul se taie rondele, ardeii se taie bucatele si se soteaza in putin ulei de masline.
Adaugam sare, piper si boabe de mustar, apoi rosiile pasate. Lasam sa fiarba, pana obtinem...
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi.
Ardeii se spala si se curata de cotoare, apoi se taie fasii.
Prazul curatat si spalat se taie rondele. Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Punem intr-o tigaie din inox cu fundul dublu, 4-5 linguri ulei de masline, apoi adaugam...
Spalam ciupercile bine, sub jet de apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare.
Adaugam radacina de pastarnac curatata, spalata si taiata bucati.
Fierbem 20-25 minute, apoi adaugam amestecul de zarzavat din borcan si mai dam cateva clocote.
Adaugam putin ulei, apoi cu mixerul...
Preparam mai intai umplutura.
Urzicile se spala in mai multe ape, apoi se pun la oparit, in apa clocotita cu sare, pentru cateva minute.
Scurgem urzicile de apa (pastram o cana de apa in care au fiert urzicile) apoi le pasam cu blenderul, sa obtinem un piure foarte fin.
In apa de pe...
Punem granulele de soia la fiert, in cca. 150 ml apa plata, cu o lingururita de vegeta de legume. Lasam la fiert, pana se absoarbe toata apa.
Cartofii ii spalam bine sub jet de apa rece, apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in cartofi.
Ii curatam de coaja si ii trecem pe...
Patul de cartofi caliti:
Spalam 1 kg cartofi si ii fierbem in coaja; curatam cartofii si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari; curatam si spalam ceapa, o tocam si o sotam cateva minute in 3 linguri de ulei. Adaugam ardeiul spalat si taiat bucati, mai calim putin legumele; Adaugam sare si...
Drojdia, sarea si o lingurita de zahar se lichefiaza, apoi adaugam apa calduta, zaharul, zaharul vanilat, faina, omogenizam ingredientele.
Adaugam uleiul si framantam pana devine aluatul elastic. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa isi tripleze volumul (eu l-am...
Fasolea alba prefiarta si congelata am asezat-o in oala, am adaugat prazul tocat, ardeiul taiat bucatele si uleiul, apoi apa plata, pasta de ardei, am lasat la foc mic, pana s-au dezghetat boabele de fasole.
Am adaugat bobitele de mustar, foile de dafin, legumele pentru ciorba si am lasat oala...
Pentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat.
Curatam si spalam toate legumele.
Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin robot.
Morcovii se trec pe razatoarea fina, iar cartofii pe razatoarea cu orchiuri mari.
Prazul...
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Curatam cele doua rodii, scotind cu grija semintele.
Punem apa mineralka si uleiul intr-un castron, adaugam praful de copt, zaharul si pasta de macese, apoi adaugam praful de cacao si faina. Mixam pana obtinem un amestec omogen.
Nu uitam sa...
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Punem drojdia in castron, adaugam 50 gr. zahar pudra si un praf de sare, amestecam.
Punem margarina la temperatura camerei, apa calduta, faina proaspat cernuta si framantam.
La final adaugam uleiul, il incorporam in aluat, apoi acoperim aluatul si...
Taiem frunzele de varza de pe cotor si le oparim in apa cu sare si 2 linguri de otet balsamic 2-3 minute. Le scoatem si le lasam la scurs.
Ciupercile pleurotus se spala si se oparesc in apa cu sare, apoi se trec prin robot.
Legumele se curata si se spala, apoi se trec pe razatoarea fina....
Legumele se curata si se spala bine sub jet de apa rece.
Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele, sotam cateva minute.
Adaugam telina taiata cubulete mici, morcovii taiati rondele, bobitele de mustar, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Mai sotam cca. 5...
Se curata legumele, se spala. De la broccoli desprindem buchetelele si le trecem sub jet de apa rece.
Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele si morcovii taiati rondele.
Lasam legumele la sotat cateva minute, adaugam apa plata.
Acoperim oala si lasam la fiert...
Cepele verzi si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele.
Se pun la sotat intr-o oala in ulei alaturi de cubuletele de morcov congelat, cca 5 minute.
Adaugam apoi ciupercile de roua congelate, punem apa plata, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit 30 minute....
Cartofii noi ii spalam foarte bine cu un burtete abraziv nou, sub jet de apa rece.
Preincalzim cuptorul la 220 grade.
Tapetam tava cu hartie de copt.
Punem cartofii spalati foarte bine (cu coaja cu tot) intr-un vas incapator, turnam peste ei uleiul, presaram sare si piper, apoi adaugam...
Lintea se clateste in apa rece apoi se pune la fiert la foc potrivit in 800ml apa plata.
Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana incepe sa se zdrobeasca.
Adaugam 20 ml ulei de floarea soarelui si amestecam sa se omogenizeze.
Cepele si ardeiul se curata si se spala,apoi le...
Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele. Se pun la sotat in ulei alaturi de morcovi, impreuna cu boabele de mustar, sare si piper si foaia de dafin. Adaugam rosiile pasate, lasam sa scada putin, apoi punem 2 l apa plata. Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic....
Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii
Pentru sos punem rosiile pasate din cutia de carton intr-o craticioara, lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem consistenta dorita pentru sos. Condimentam dupa gust cu fulgi de chili, sare, piper si busuioc uscat. Lasam sosul la racit. Cartofii noi se pun intr-o galeata cu apa, se curata de...
Ciorba de post din varza noua
Spalam si tocam varza. Ceapa si areiul se curata, se spala si se taie bucatele. Punem ardeiul si ceapa la sotat in 3-4 linguri ulei pentru 5 minute. Adaugam rosiile pasate, boabele de mustar, punem apa plata, apoi varza tocata si foaia de dafin. Acoperim oala si lasam 30 minute la...
Fasole galbena scazuta la tigaie
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem in bucatele potrivite. Punem in tigaie 3 linguri ulei de floarea soarelui, adaugam legumele tocate si 1 lingurita bobite de mustar, lasam sa se soteze legumele aproximativ 5 minute la foc mic spre mediu. Adaugam apoi rosiile taiate bucatele,...
Ghiveci de toamna
Prazul se spala, se taie rondele si se pune in cratita in care am turnat cca. 4 linguri de ulei. Vinetele se spala, se curata de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste praz. Dovlecelul se spala, se curata de cotor si de coaja, il taiem de asemenea cubulete si il adaugam peste...
Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert cartofii, scurgem apa in care au fiert, pastram 1 cana din aceasta apa pentru ca vom avea nevoie sa subtiem piureul in loc de lapte. Peste cuburile fierbinti de cartofi fierti punem o...
Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus
Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele. Taiem coditele, le trecem prin robot. Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din plastic, la scurs. Din faina + sare + piper + turmeric + apa minerala, formam o compozitie de...
Orez cu legume si rosii rascopt la cuptor
Legumele se curata si se spala. Tocam ceapa verde si prazul, le punem la sotat, la foc mediu, in ulei de masline. Adaugam ardeii taiati bucatele, dovlecelul, morcovul si pastarnacul trecute pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram dupa gust, sare si piper, apoi adaugam orezul. Punem pe...
Salata orientala de primavara
Cartofii noi se spala bine, cu partea abraziva a unui burete nou, sub jet de apa rece, pana indepartam coaja. Punem cartofii la fiert, in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in ei, ii scurgem de apa si ii taiem bucati potrivite. Ceapa si ardeii se curata, se spala, se taie...
Fasole verde scazuta cu praz si marar
Curatam prazul, il spalam si il taiem rondele. Il punem la sotat in ulei, adaugam apoi legumele congelate, calim impreuna cateva minute. Punem si fasolea verde, adaugam 1/4 cana apa, presaram dupa gust sare si piper, foaia de dafin, acoperim mancarea si o lasam la gatit la foc iute pana...
Rondele de cartofi copti cu crema de avocado
Curatam cartofii, ii taiem rondele. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Tapetam tava cu hartie de copt, asezam rondelele de cartofi in tava. Ungem cartofii cu ulei de porumb. Presaram sare de Himalaya si piper rosu dupa gust. Apoi adauga ierburi de Provence. Dam tava la cuptor,...
Cartofi pufosi preparati la cuptor
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie betigase groase de 1 cm. Se pun la fiert, in apa cu sare, pentru 10 minute, din momentul in care incep sa fiarba. Se scurg, se lasa la zvantat, apoi se asaza in doua tavi tapetate cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 200 grade C....
Mancare scazuta din fasole verde si rosie
Se curata prazul, se spala si se taie rondele. Se pune la calit, in ulei de masline, pentru 4-5 minute. Adaugam boabele de mustar, foaia de dafin, fasolea verde congelata, pasta de ardei, rosiile din conserva. acoperim cratita si lasam la foc mic, 15 minute, daca este nevoie, punem putina...
Idee pentru un pranz de post
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert, in apa cu sare. Prazul si ardeii se spala, prazul se taie rondele, ardeii se taie bucatele si se soteaza in putin ulei de masline. Adaugam sare, piper si boabe de mustar, apoi rosiile pasate. Lasam sa fiarba, pana obtinem...
Mancare de cartofi cu ciuperci sotate
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ardeii se spala si se curata de cotoare, apoi se taie fasii. Prazul curatat si spalat se taie rondele. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Punem intr-o tigaie din inox cu fundul dublu, 4-5 linguri ulei de masline, apoi adaugam...
Supa crema de ciuperci cu crutoane aromate
Spalam ciupercile bine, sub jet de apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam radacina de pastarnac curatata, spalata si taiata bucati. Fierbem 20-25 minute, apoi adaugam amestecul de zarzavat din borcan si mai dam cateva clocote. Adaugam putin ulei, apoi cu mixerul...
Placinte de post cu urzici si tapioca la cuptor
Preparam mai intai umplutura. Urzicile se spala in mai multe ape, apoi se pun la oparit, in apa clocotita cu sare, pentru cateva minute. Scurgem urzicile de apa (pastram o cana de apa in care au fiert urzicile) apoi le pasam cu blenderul, sa obtinem un piure foarte fin. In apa de pe...
Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta
Punem granulele de soia la fiert, in cca. 150 ml apa plata, cu o lingururita de vegeta de legume. Lasam la fiert, pana se absoarbe toata apa. Cartofii ii spalam bine sub jet de apa rece, apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in cartofi. Ii curatam de coaja si ii trecem pe...
Ciuperci umplute pe pat de cartofi caliti cu ceapa
Patul de cartofi caliti: Spalam 1 kg cartofi si ii fierbem in coaja; curatam cartofii si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari; curatam si spalam ceapa, o tocam si o sotam cateva minute in 3 linguri de ulei. Adaugam ardeiul spalat si taiat bucati, mai calim putin legumele; Adaugam sare si...
Desert cozonac de post cu rahat si stafide
Drojdia, sarea si o lingurita de zahar se lichefiaza, apoi adaugam apa calduta, zaharul, zaharul vanilat, faina, omogenizam ingredientele. Adaugam uleiul si framantam pana devine aluatul elastic. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa isi tripleze volumul (eu l-am...
Ciorba de post
Fasolea alba prefiarta si congelata am asezat-o in oala, am adaugat prazul tocat, ardeiul taiat bucatele si uleiul, apoi apa plata, pasta de ardei, am lasat la foc mic, pana s-au dezghetat boabele de fasole. Am adaugat bobitele de mustar, foile de dafin, legumele pentru ciorba si am lasat oala...
Sarmalute de post cu ciuperci
Pentru inceput, desprindem foile de varza murata si daca este nevoie le lasam putin in apa rece, la desarat. Curatam si spalam toate legumele. Ciupercile se fierb putin, apoi se trec prin robot. Morcovii se trec pe razatoarea fina, iar cartofii pe razatoarea cu orchiuri mari. Prazul...
Negresa de post cu seminte de rodie
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Curatam cele doua rodii, scotind cu grija semintele. Punem apa mineralka si uleiul intr-un castron, adaugam praful de copt, zaharul si pasta de macese, apoi adaugam praful de cacao si faina. Mixam pana obtinem un amestec omogen. Nu uitam sa...
Placinta dospita, cu rahat
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem drojdia in castron, adaugam 50 gr. zahar pudra si un praf de sare, amestecam. Punem margarina la temperatura camerei, apa calduta, faina proaspat cernuta si framantam. La final adaugam uleiul, il incorporam in aluat, apoi acoperim aluatul si...
Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus
Taiem frunzele de varza de pe cotor si le oparim in apa cu sare si 2 linguri de otet balsamic 2-3 minute. Le scoatem si le lasam la scurs. Ciupercile pleurotus se spala si se oparesc in apa cu sare, apoi se trec prin robot. Legumele se curata si se spala, apoi se trec pe razatoarea fina....
Ciorba de post cu legume si zeama de varza
Legumele se curata si se spala bine sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele, sotam cateva minute. Adaugam telina taiata cubulete mici, morcovii taiati rondele, bobitele de mustar, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Mai sotam cca. 5...
Ciorba de legume
Se curata legumele, se spala. De la broccoli desprindem buchetelele si le trecem sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele si morcovii taiati rondele. Lasam legumele la sotat cateva minute, adaugam apa plata. Acoperim oala si lasam la fiert...
Ciorba de post din ciuperci de roua cu legume
Cepele verzi si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele. Se pun la sotat intr-o oala in ulei alaturi de cubuletele de morcov congelat, cca 5 minute. Adaugam apoi ciupercile de roua congelate, punem apa plata, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit 30 minute....
Cartofi noi la cuptor in crusta de susan
Cartofii noi ii spalam foarte bine cu un burtete abraziv nou, sub jet de apa rece. Preincalzim cuptorul la 220 grade. Tapetam tava cu hartie de copt. Punem cartofii spalati foarte bine (cu coaja cu tot) intr-un vas incapator, turnam peste ei uleiul, presaram sare si piper, apoi adaugam...
Linte batuta cu ceapa caramelizata
Lintea se clateste in apa rece apoi se pune la fiert la foc potrivit in 800ml apa plata. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana incepe sa se zdrobeasca. Adaugam 20 ml ulei de floarea soarelui si amestecam sa se omogenizeze. Cepele si ardeiul se curata si se spala,apoi le...