Retete de post economice
Drojdia, sarea si o lingurita de zahar se lichefiaza, apoi adaugam apa calduta, zaharul, zaharul vanilat, faina, omogenizam ingredientele.
Adaugam uleiul si framantam pana devine aluatul elastic. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa isi tripleze volumul (eu l-am lasat la dospit mai bine de doua ore).
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Impartim aluatul crescut pe masa de lucru, in doua parti egale.
Intindem fiecare parte de aluat in foaie de grosimea unui deget, asezam stafide hidratate in esenta de rom si bucatele de rahat, apoi rulam strans foaia si aszam aluatul rulat in tava tapetata cu hartie de copt.
Procedam la fel si cu cealalta parte de aluat, apoi dam la cuptor tavile pentru 40 minute. Inainte cu 5 minute de scurgerea acestui timp, scoatem rapid cozonacii din cuptor, ii ungem repede cu apa si presaram zahar tos peste ei, apoi dam din nou pentru 5 minute tavile la cuptor.
La final, scoatem cozonacii din cuptor, apoi din tavi, ii asezam un gratar, ii lasam la racit complet.
Feliem cozonacul si servim.
Pofta buna!