Desert cozonac de post cu rahat si stafide

de Valclaudia in Mancaruri de post, 21 Mar 2017 | 5633 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 150 ml ulei
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 450 ml apa calduta
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr zahar
  • cca 200 gr stafide tinute la hidratat in esenta de rom
  • cca 400 gr rahat
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac de post cu rahat si stafide:

Drojdia, sarea si o lingurita de zahar se lichefiaza, apoi adaugam apa calduta, zaharul, zaharul vanilat, faina, omogenizam ingredientele.

Adaugam uleiul si framantam pana devine aluatul elastic. Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa isi tripleze volumul (eu l-am lasat la dospit mai bine de doua ore).

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Impartim aluatul crescut pe masa de lucru, in doua parti egale.

Intindem fiecare parte de aluat in foaie de grosimea unui deget, asezam stafide hidratate in esenta de rom si bucatele de rahat, apoi rulam strans foaia si aszam aluatul rulat in tava tapetata cu hartie de copt.

Procedam la fel si cu cealalta parte de aluat, apoi dam la cuptor tavile pentru 40 minute. Inainte cu 5 minute de scurgerea acestui timp, scoatem rapid cozonacii din cuptor, ii ungem repede cu apa si presaram zahar tos peste ei, apoi dam din nou pentru 5 minute tavile la cuptor.

La final, scoatem cozonacii din cuptor, apoi din tavi, ii asezam un gratar, ii lasam la racit complet.

Feliem cozonacul si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac de post cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cum se face coliva