Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus

de Valclaudia in Mancaruri de post, 4 Dec 2016 | 10685 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 2 linguri otet balsamic
  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 3 morcovi mari
  • 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 telina medie
  • 4 cartofi fierti in coaja si trecuti pe razatoarea fina
  • sare, piper, cimbru uscat, marar dupa gust
  • 1 ceasca orez
  • 3 linguri de gris
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 cana zeama de varza si una de apa plata
  • 2-3 rosii taiate bucati
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus:

Taiem frunzele de varza de pe cotor si le oparim in apa cu sare si 2 linguri de otet balsamic 2-3 minute. Le scoatem si le lasam la scurs.

Ciupercile pleurotus se spala si se oparesc in apa cu sare, apoi se trec prin robot.

Legumele se curata si se spala, apoi se trec pe razatoarea fina.

Punem uleiul intr-o cratita, adaugam legumele rase, sare si piper dupa gust, sotam cateva minute.

3/4 din cantitatea de legume sotate se pune intrun castron incapator, restul se pune in oala in care fierbem sarmalutele.

Peste legumele sotate din castron, punem cartofii fierti si dati pe razatoare, ciupercile maruntite, orezul clatit in apa rece iar la final adaugam grisul, cimbrul si mararul uscat.

Amestecam compozitia si formam sarmalutele cu foile de varza scurse, carora le-am taiat intre timp si nervurile groase.

Asezam peste legumele sotate din oala un strat de varza tocata, apoi sarmalutele si deasupra punem iar un strat de varza tocata.

Peste varza, turnam zeama de varza si apa plata, asezam bucatile de rosii si presaram boabe de piper.

Acoperim oala si lasam sarmalele sa fiarba la foc redus o ora si jumatate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (16)

Rocsi 1

05.12.2016, 20:11

diaconta 1

10.12.2016, 23:28

uneori imi plac mai mult decat cele cu carne

marcela1979 1

14.12.2016, 11:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Shaorma de casa - Reteta savuroasa de post