Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii

de Valclaudia in Mancaruri de post, 3 Iun 2018 | 4331 vizualizari

 

Picnicul bucatarasilor

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi noi mai maricei
  • 300 ml ulei
  • marar verde proaspat tocat
  • 1 cutie rosii pasate (500 gr.)
  • busuioc uscat, piper, sare, fulgi de chili
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii:

Pentru sos punem rosiile pasate din cutia de carton intr-o craticioara, lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem consistenta dorita pentru sos. Condimentam dupa gust cu fulgi de chili, sare, piper si busuioc uscat. Lasam sosul la racit.

Cartofii noi se pun intr-o galeata cu apa, se curata de coaja prin razuire. Taiem cartofii pai.

Punem uleiul la incins intr-o craticioara, apoi prajim cartofii in baie de ulei pana se rumenesc si devin aurii.

Scoatem cartofii din ulei intr-o strecuratoare, cat sunt fierbinti, presaram marar verde proaspat tocat si sare dupa gust.

Servim cartofii prajiti fierbinti alaturi de sosul rece de rosii si busuioc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet