Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi

de Valclaudia in Mancaruri de post, 9 Oct 2017 | 6306 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. pleurotus
  • 3 linguri de ulei
  • praz
  • 1 conserva cubulete de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde
  • cartofi fierti+margarina+sare=piure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi:

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.

Dupa ce au fiert cartofii, scurgem apa in care au fiert, pastram 1 cana din aceasta apa pentru ca vom avea nevoie sa subtiem piureul in loc de lapte.

Peste cuburile fierbinti de cartofi fierti punem o lingura de margarina, mixam si adaugam apa fierbinte in care au fiert cartofii pana obtinem consistenta dorita.

Ciupercile se spala, se taie cubulete; prazul se spala si se taie rondele.

Punem prazul la calit in ulei pentru 2-3 minute, adaugam ciupercile taiate cubulete, sare si piper dupa gust si acoperim cratita. Suntem atenti sa nu scada apa lasata de ciuperci de tot, adaugam rosiile taiate cubulete din conserva.

Dupa ce se leaga sosul oprim focul, presaram marar verde si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci şi sos de roşii ~ Reteta nr 100~