Retete de post economice
Sosul de rosii:
In plus:
Punem granulele de soia la fiert, in cca. 150 ml apa plata, cu o lingururita de vegeta de legume. Lasam la fiert, pana se absoarbe toata apa.
Cartofii ii spalam bine sub jet de apa rece, apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in cartofi.
Ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust, soia fiarta, pesmetul si omogenizam bine amestecul.
Punem uleiul in tigaie, formam chiftelute de marimea dorita, le imbracam bine intr-un strat de faina, tavalindu-le, apoi le prajim in baie de ulei pana se rumenesc frumos, pe toate partile.
Conopida o spalam si o fierbem in apa cu sare.
Pentru sos, punem prazul tocat la sotat in putin ulei, adaugam boabele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi rosiile pasate.
Lasam sosul la foc vreo 10 minute, apoi servim alaturi de chiftelute si conopida.
Pofta buna!