Am dorit o ciorba de perisoare de post insa nu din soia si nu din ciuperci...
Ramasesera de seara niste cartofi prajiti pe care pentru o secunda i-am vazut in minte trasformati in perisoare.
De la gand pana la oala de ciorba de perisoare din cartofi prajiti n-a mai fost decat... o ora distanta :))
Au iesit niste perisoare foarte pufoase, asemanatoare galustilor
Pentru perisoare:
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele.
Se pun la sotat in ulei alaturi de morcovi, impreuna cu boabele de mustar, sare si piper si foaia de dafin.
Adaugam rosiile pasate, lasam sa scada putin, apoi punem 2 l apa plata.
Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic.
Cartofii prajiti ramasi de la masa anterioara i-am trecut prin maruntitor, la fel si rosia.
Am pus cartofii in castron, am adaugat grisul, faina, putin cimbru uscat, uleiul si am amestecat cu mana. La final am omogenizat totul, punand rosia pasata si amestecand din nou compozitia pana la obtinerea unei mase ferme usor de modelat.
Am format perisoarele de marimea dorita, le-am trecut prin faina, apoi le-am asezat cu grija in ciorba fierbinte.
Am acoperit oala si am lasat sa fierba ciorba inca 15 minute.
Am presarat verdeata proaspata din gradina, tocata marunt si am lasat cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi am portionat si servit.
Au iesit niste perisoare moi, pufoase, asemanatoare galustelor.
Pofta buna!