Placinte cu stir rosu si / sau branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2014 | 8699 vizualizari

 

Buna dimineata, poftiti la placinteeee

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina alba
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 500 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri seminte de in
  • 1/2 lingurita sare
  • 3-4 linguri de ulei
  • Umplutura 1:
  • branza de burduf
  • branza telemea
  • marar verde
  • smantana
  • Umplutura 2:
  • stir rosu
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • In plus:
  • ulei pentru prajit placintele
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu stir rosu si / sau branza:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul, apoi adaugam apa calduta, semintele de in si faina.

Framantam un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit cca 1 ora.

Intre timp preparam umpluturile:

-stirul se curata de pe codite, se spala sub jet de apa rece, apoi se toaca marunt si se caleste in ulei pana scade toata apa lasata. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

-branza telemea se da pe razatoare, apoi o amestecam cu branza de burduf, mararul tocat si smantana

Dupa timpul de dospire rupem cate o bucata din aluat ( de dimensiunea unui mar) intindem aluatul cu facateletul, punem umplutura pe jumatate din suprafata, impachetam placinta in doua si o prajim in tigaia in care am pus putin ulei.

Prajim pe ambele parti, scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu stir rosu si / sau branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MOKUSKA 1

11.08.2014, 09:27

ce bune sunt

Panacris 1

12.08.2014, 11:55

Dar ce înseamnă știr roșu ??? E cumv lobodă roșie???

Lia_ 1

12.08.2014, 19:50

cred ca ai mai postat ceva cu stir rosu si am intrebat, dar n-am ami venit dupa raspuns.
toate turtele imi plac, acum ma abtin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melina ( cea mai rapida si gustoasa placinta)