Dam branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi o amestecam cu iaurt,smantana si marar.
Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac.
Faina proaspat cernuta se adauga peste amestecul obtinut, la final adaugam ulei si framantam aluatul pe care-l vom lasa pentru cel putin 30 minute acoperit,la dospit, in loc ferit de curenti.
Rupem cate o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem amestec de branza in strat generos, rulam strans aluatul,apoi prin rulare pe masa infainata intindem rulourile obtinute cat mai subtire, astfel incat in timpul prajirii sa se patrunda si aluatul de la mijloc.
Taiem rulada bucati dupa preferinta.
Incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta, asezam bucatile de rulada obtinute si le prajim la foc potrivit pana capata culoare aramie.
Se scot pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces.
Servim rulada fierbinte cu bere rece.
Pofta buna!