Fierbem cartofii in coaja, pana patrunde usor furculita in ei.
Curatam cartofii si ii taiem bucati.
Spalam ardeii si prazul. Ardeii se taie felii subtiri, iar prazul se taie rondele.
Punem legumele peste cartofi, adaugam maslinele, presaram apoi sare si piper dupa gust.
La final,...
Oparim frunzele de varza, in apa clocotita cu sare si o lingurita de otet balsamic, le taiem nervurile.
Decongelam frunzele de vita de vie.
Curatam si spalam legumele.
Ceapa o sotam impreuna cu ardeiul in ulei.
Quinoa se clateste bine sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in...
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Punem drojdia in castron, adaugam 50 gr. zahar pudra si un praf de sare, amestecam.
Punem margarina la temperatura camerei, apa calduta, faina proaspat cernuta si framantam.
La final adaugam uleiul, il incorporam in aluat, apoi acoperim aluatul si...
Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul.
Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie, margarina taiata bucati si coaja de lamaie.
Incorporam faina, iar la final adaugam cca. 100 ml ulei,...
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Preparam intai glazura alba si umplutura pentru a putea folosi si galbenusurile ramase la compozitia de blat.
Asadar: Batem spuma albusul cu praful de sare, adaugam zaharul pudra si cand obtinem o spuma ferma, adaugam zeama de lamaie. Lasam deoparte...
Taiem frunzele de varza de pe cotor si le oparim in apa cu sare si 2 linguri de otet balsamic 2-3 minute. Le scoatem si le lasam la scurs.
Ciupercile pleurotus se spala si se oparesc in apa cu sare, apoi se trec prin robot.
Legumele se curata si se spala, apoi se trec pe razatoarea fina....
Legumele se curata si se spala bine sub jet de apa rece.
Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele, sotam cateva minute.
Adaugam telina taiata cubulete mici, morcovii taiati rondele, bobitele de mustar, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Mai sotam cca. 5...
Mai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat;
Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Separam ouale.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se...
Pentru rulada de carne, incingem cuptorul la 180 grade C.
Intr-un castron incapator, punem carnea tocata, feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine, 2 oua, sare si piper dupa gust. Amestecam ingredientele bine, apoi intindem compozitia pe folie de silicon.
Presaram un strat de...
Pentru blat separam ouale.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Turnam in fir subtire uleiul, apoi apa minerala, mixand incontinuu.
In aceasta compozitie,...
Curatam cartofii si ii taiem bastonase de grosimea unui deget.
Incingem cuptorul la 200 grade C.
Punem cartofii in tava, presaram dupa gust, sare si piper, punem 3-4 linguri de ulei de masline.
Amestecam bine cartofii sa se condimenteze uniform, taiem costita bucati, le asezam peste...
Punem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar.
Praful de budinca se dilueaza in 100 ml lapte rece.
Cand laptele de pe foc da in clocot, turnam in fir subtire budinca diluata, amestecam pana se ingroasa.
Umplem cosuletele cu budinca, decoram cu fructe confiate si jeleuri.
Lasam...
Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul.
Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam. Dam din nou oala la foc redus.
Batem ouale intr-un castron, apoi le incorporam in lichidul...
Punem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust.
Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in cateva clocote, apoi adaugam cubul de unt, amestecam pana se incorporeaza si oprim focul la mamaliga....
Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece.
Ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui.
Adaugam morcovii taiati rondele, varza rosie tocata, punem apa plata, foaia de dafin, bobitele de mustar, sare si piper dupa gust si lasam sa...
Cum se prepara Reteta de pranz complet, pulpe de pui la cuptor cu pilaf de orez
Pulpele de pui se spala, se sterg cu hartie absorbanta de bucatarie si se ung cu putin ulei.
Condimentam pulpele cu sare, boia dulce si piper dupa gust, apoi le asezam pe gratarul tavii de friptura. In tava...
Trecem margarina 1 minut prin cuptorul cu microunde.
Peste margarina, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata, amestecam ingredientele foarte bine.
Adaugam faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.
Incalzim cuptorul la 175 grade...
Incingem cuptorul la 200 grade C. Aluatul foietaj dezghetat se desface pe masa de lucru si se imparte in 2 parti egale.
La mijlocul fiecarei bucati de aluat, asezam cate o tableta de ciocolata intreaga.
Taiem marginile aluatului fasii, apoi le petrecem peste ciocolata, imbracand ciocolata...
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.
Separam ouale, batem albusurile spuma cu sarea.
Frecam galbenusurile cu praful de copt si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Adaugam uleiul, incorporam.
Adaugam si apa minerala, incorporam.
Peste compozitia obtinuta, punem cate...
Se curata legumele, se spala. De la broccoli desprindem buchetelele si le trecem sub jet de apa rece.
Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele si morcovii taiati rondele.
Lasam legumele la sotat cateva minute, adaugam apa plata.
Acoperim oala si lasam la fiert...
Semintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam.
Adaugam faina, framantam pana obtinem un aluat elastic, la final adaugam cele doua linguri de ulei din in, framantam...
Scarita afumata o spalam sub jet de apa rece si o portionam.
Curatam legumele si le spalam bine.
Dovlecelul se trece pe razatoarea fina.
Punem 2 linguri ulei in oala, adaugam rondele de morcovi si de praz, bucatele de ardei, telina si sfecla rosie taiata cubulete; lasam legumele cca. 15...
Incalzim cuptorul la 200 grade C.
Spalam pulpele de pui sub jet de apa rece, le asezam pe gratar peste tava in care turnam 12 cana apa.
Stropim pulpele cu ulei de porumb, presaram condimentele dupa gust si dam tava la cuptor pentru 40 minute.
Folosim functia de coacere cu ventilatie....
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Adaugam uleiul in fir subtire, mixam la viteza mare.
Adaugam apoi apa, tot in fir subtire,...
Margarina la temperatura camerei, se framanta cu un praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri frisca vegetala, 1 fiola esenta de vanilie si faina proaspat cernuta.
Intindem aluatul pe masa de lucru infainata, apoi decupam fursecurile in formele dorite. Eu am decupat mijlocul la jumatate...
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Intr-un castron incapator, punem margarina (trecuta un minut prin cuptorul cu microunde), zaharul, praful de sare, praful de copt, oul, esenta de rom, pudra de roscove.
Amestecam totul foarte bine, apoi incorporam faina proaspat cernuta pana obtinem un...
Aluatul foietaj se dezgheata complet.
Se scoate din folia in care este impachetat, se intinde pe masa de lucru, se taie cu ajutorul unui pinten in 30 patratele.
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Tapetam tava cu hartie de copt.
Impartim ciocolata bucati, apoi fiecare bucatica o taiem...
Am zdrobit drojdia intr-un castron incapator, am adaugat sarea si zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie.
Am amestecat aceste ingrediete, apoi am adaugat laptele caltut si am incorporat faina.
Din cand in cand am picurat ulei, pana la desprinderea aluatului de...
Separam ouale.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 7 linguri de zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu celelalte 7 linguri de zahar, praful de copt, zaharul vanilat si uleiul turnat in fir subtire.
Adaugam pe rand cele 7 linguri apa minerala,...
Cum se prepara Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor
Spalam ardeii, apoi cu ajutorul unui cutitas indepartam cotorul, semintele si nervurile.
Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam ceapa tocata fin, sare si piper dupa gust, doua oua de casa, putin marar si patrunjel si orezul...
Salata orientala
Fierbem cartofii in coaja, pana patrunde usor furculita in ei. Curatam cartofii si ii taiem bucati. Spalam ardeii si prazul. Ardeii se taie felii subtiri, iar prazul se taie rondele. Punem legumele peste cartofi, adaugam maslinele, presaram apoi sare si piper dupa gust. La final,...
Sarmalute din quinoa la slow cooker Crock-Pot
Oparim frunzele de varza, in apa clocotita cu sare si o lingurita de otet balsamic, le taiem nervurile. Decongelam frunzele de vita de vie. Curatam si spalam legumele. Ceapa o sotam impreuna cu ardeiul in ulei. Quinoa se clateste bine sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in...
Placinta dospita, cu rahat
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem drojdia in castron, adaugam 50 gr. zahar pudra si un praf de sare, amestecam. Punem margarina la temperatura camerei, apa calduta, faina proaspat cernuta si framantam. La final adaugam uleiul, il incorporam in aluat, apoi acoperim aluatul si...
Gogosi de post
Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul. Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie, margarina taiata bucati si coaja de lamaie. Incorporam faina, iar la final adaugam cca. 100 ml ulei,...
Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Preparam intai glazura alba si umplutura pentru a putea folosi si galbenusurile ramase la compozitia de blat. Asadar: Batem spuma albusul cu praful de sare, adaugam zaharul pudra si cand obtinem o spuma ferma, adaugam zeama de lamaie. Lasam deoparte...
Sarmalute de post cu ciuperci pleurotus
Taiem frunzele de varza de pe cotor si le oparim in apa cu sare si 2 linguri de otet balsamic 2-3 minute. Le scoatem si le lasam la scurs. Ciupercile pleurotus se spala si se oparesc in apa cu sare, apoi se trec prin robot. Legumele se curata si se spala, apoi se trec pe razatoarea fina....
Ciorba de post cu legume si zeama de varza
Legumele se curata si se spala bine sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele, sotam cateva minute. Adaugam telina taiata cubulete mici, morcovii taiati rondele, bobitele de mustar, foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Mai sotam cca. 5...
Briose umplute si glazurate
Mai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat; Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se...
Rulada din carne tocata la cuptor cu pilaf de orez
Pentru rulada de carne, incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem carnea tocata, feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine, 2 oua, sare si piper dupa gust. Amestecam ingredientele bine, apoi intindem compozitia pe folie de silicon. Presaram un strat de...
Pandispan cu budinca de vanilie si fructe
Pentru blat separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Turnam in fir subtire uleiul, apoi apa minerala, mixand incontinuu. In aceasta compozitie,...
Cartofi la cuptor cu costita afumata
Curatam cartofii si ii taiem bastonase de grosimea unui deget. Incingem cuptorul la 200 grade C. Punem cartofii in tava, presaram dupa gust, sare si piper, punem 3-4 linguri de ulei de masline. Amestecam bine cartofii sa se condimenteze uniform, taiem costita bucati, le asezam peste...
Cosulete umplute cu budinca de fistic, fructe confiate si jeleuri
Punem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar. Praful de budinca se dilueaza in 100 ml lapte rece. Cand laptele de pe foc da in clocot, turnam in fir subtire budinca diluata, amestecam pana se ingroasa. Umplem cosuletele cu budinca, decoram cu fructe confiate si jeleuri. Lasam...
Prajitura Lamaita
Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam. Dam din nou oala la foc redus. Batem ouale intr-un castron, apoi le incorporam in lichidul...
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Punem apa la fiert pentru mamaliga, cu sare dupa gust. Cand clocoteste apa, tragem deoparte oala de pe foc, turnam malaiul grisat in ploai si amestecam iute sa nu se formeze cocoloase. Dam in cateva clocote, apoi adaugam cubul de unt, amestecam pana se incorporeaza si oprim focul la mamaliga....
Ciorba de perisoare cu varza rosie
Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui. Adaugam morcovii taiati rondele, varza rosie tocata, punem apa plata, foaia de dafin, bobitele de mustar, sare si piper dupa gust si lasam sa...
Reteta de pranz complet, pulpe de pui la cuptor cu pilaf de orez
Cum se prepara Reteta de pranz complet, pulpe de pui la cuptor cu pilaf de orez Pulpele de pui se spala, se sterg cu hartie absorbanta de bucatarie si se ung cu putin ulei. Condimentam pulpele cu sare, boia dulce si piper dupa gust, apoi le asezam pe gratarul tavii de friptura. In tava...
Cornulete fragede cu nuca si dulceata de zmeura
Trecem margarina 1 minut prin cuptorul cu microunde. Peste margarina, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata, amestecam ingredientele foarte bine. Adaugam faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Incalzim cuptorul la 175 grade...
Ciocolata imbracata in foietaj
Incingem cuptorul la 200 grade C. Aluatul foietaj dezghetat se desface pe masa de lucru si se imparte in 2 parti egale. La mijlocul fiecarei bucati de aluat, asezam cate o tableta de ciocolata intreaga. Taiem marginile aluatului fasii, apoi le petrecem peste ciocolata, imbracand ciocolata...
Rasturnata cu prune si nectarine
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Separam ouale, batem albusurile spuma cu sarea. Frecam galbenusurile cu praful de copt si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam uleiul, incorporam. Adaugam si apa minerala, incorporam. Peste compozitia obtinuta, punem cate...
Ciorba de legume
Se curata legumele, se spala. De la broccoli desprindem buchetelele si le trecem sub jet de apa rece. Punem uleiul in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele si morcovii taiati rondele. Lasam legumele la sotat cateva minute, adaugam apa plata. Acoperim oala si lasam la fiert...
Paine cu seminte de floarea soarelui
Semintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam. Adaugam faina, framantam pana obtinem un aluat elastic, la final adaugam cele doua linguri de ulei din in, framantam...
Ciorba de sfecla rosie cu scarita afumata
Scarita afumata o spalam sub jet de apa rece si o portionam. Curatam legumele si le spalam bine. Dovlecelul se trece pe razatoarea fina. Punem 2 linguri ulei in oala, adaugam rondele de morcovi si de praz, bucatele de ardei, telina si sfecla rosie taiata cubulete; lasam legumele cca. 15...
Pulpe de pui la cuptor
Incalzim cuptorul la 200 grade C. Spalam pulpele de pui sub jet de apa rece, le asezam pe gratar peste tava in care turnam 12 cana apa. Stropim pulpele cu ulei de porumb, presaram condimentele dupa gust si dam tava la cuptor pentru 40 minute. Folosim functia de coacere cu ventilatie....
Prajitura pufoasa cu prune si stafide aurii
Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam uleiul in fir subtire, mixam la viteza mare. Adaugam apoi apa, tot in fir subtire,...
Fursecuri de post umplute cu dulceata si seminte de canepa
Margarina la temperatura camerei, se framanta cu un praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri frisca vegetala, 1 fiola esenta de vanilie si faina proaspat cernuta. Intindem aluatul pe masa de lucru infainata, apoi decupam fursecurile in formele dorite. Eu am decupat mijlocul la jumatate...
Fursecuri umplute cu seminte de canepa si caju
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron incapator, punem margarina (trecuta un minut prin cuptorul cu microunde), zaharul, praful de sare, praful de copt, oul, esenta de rom, pudra de roscove. Amestecam totul foarte bine, apoi incorporam faina proaspat cernuta pana obtinem un...
Foietaj cu ciocolata amaruie
Aluatul foietaj se dezgheata complet. Se scoate din folia in care este impachetat, se intinde pe masa de lucru, se taie cu ajutorul unui pinten in 30 patratele. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam tava cu hartie de copt. Impartim ciocolata bucati, apoi fiecare bucatica o taiem...
Cozonac pufos cu rahat
Am zdrobit drojdia intr-un castron incapator, am adaugat sarea si zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie. Am amestecat aceste ingrediete, apoi am adaugat laptele caltut si am incorporat faina. Din cand in cand am picurat ulei, pana la desprinderea aluatului de...
Prajitura cu strugurei
Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 7 linguri de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu celelalte 7 linguri de zahar, praful de copt, zaharul vanilat si uleiul turnat in fir subtire. Adaugam pe rand cele 7 linguri apa minerala,...
Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor
Cum se prepara Ardei umpluti - Reteta gustoasa la cuptor Spalam ardeii, apoi cu ajutorul unui cutitas indepartam cotorul, semintele si nervurile. Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam ceapa tocata fin, sare si piper dupa gust, doua oua de casa, putin marar si patrunjel si orezul...