Am zdrobit drojdia intr-un castron incapator, am adaugat sarea si zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie.
Am amestecat aceste ingrediete, apoi am adaugat laptele caltut si am incorporat faina.
Din cand in cand am picurat ulei, pana la desprinderea aluatului de pe maini.
m acoperit vasul cu un prosop curat de bucatarie, apoi l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.
Am preincalzit cuptorul la 170 grade, am uns doua forme de cozonac cu ulei.
Pe masa infainata am impartit aluatul dospit in doua.
Am intins fiecare parte de aluat in foaie de grosimea unui deget, am asezat bucatele de rahat, am rulat strans aluatul si l-am asezat in tava unsa cu ulei.
La fel am procedat si cu cealalta parte de aluat.
Am acoperit tavile, le-am mai lasat la dospit inca 15 inute, apoi am introdus tavile in cuptorul preincalzit pentru cca 45 minute.
Inainte cu 15 minute de scurgerea acestui timp am scos tavile din cuptor, am uns cozonacii cu albus batut si am presarat zahar tos.
Am mai dat 15 minute tavile in cuptor, apoi le-am scos, am rasturnat cu grija cozonacii fierbinti din tava, i-am asezat pe un gratar sa se raceasca.
Am taiat felii dupa racirea completa si am servit.
Pofta buna!