Pentru reteta cu numarul 1000, am ales ceea ce pe mine ma reprezinta, nimic sofisticat... doar gustul copilariei invaluit in aroma de lamaie si miere, alaturi de multa, multa caldura! Va iubesc si va multumesc ca existati! <3
Foile:
Crema:
Decor:
Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul.
Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam. Dam din nou oala la foc redus.
Batem ouale intr-un castron, apoi le incorporam in lichidul fierbinte de pe foc,turnandu-le in fir subtire.
Oprim focul, incorporam faina si lasam aluatul deoparte cca. 1 ora.
Impartim aluatul in 4 portii, preincalzim cuptorul la 175 grade C, ungem dosul tavii cu putin ulei, intindem foaia de aluat pe tava, intepam cu furculita din loc in loc si coacem apoi foile pe rand pana devin aurii.
Le lasam de racit si ne ocupam de crema:
Fierbem cele 6 linguri de gris in 300 ml lapte + zaharul pana se ingroasa.
Lasam la racit complet, apoi mixam grisul cu zeama de lamaie, esenta de lamaie si branza ricotta pana la omogenizare;
Adaugam untul la temperatura camerei si coaja de lamaie, mixam pana obtinem o crema fina.
Umplem foile, apoi glazuram prajitura cu ciocolata alba topita in cateva linguri de frisca, decoram cu cristale roz de zahar.
Lasam peste noapte prajitura, dimineata portionam si servim la cafea sau ceai ;)
Pofta buna!