Rasturnata cu prune si nectarine

de Valclaudia in Prajituri, 30 Noi 2016 | 2398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cereale cu ciocolata
  • 5-6 biscuiti simpli din comert zdrobiti
  • 3 nectarine mari
  • 250 gr. prune mari, carnoase
  • zahar pudra pentru pudrat prajitura la final
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu prune si nectarine:

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.

Separam ouale, batem albusurile spuma cu sarea.

Frecam galbenusurile cu praful de copt si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Adaugam uleiul, incorporam.

Adaugam si apa minerala, incorporam.

Peste compozitia obtinuta, punem cate putin din spuma de albus, apoi din faina, pana incorporam toate cantitatile.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Presaram un strat subtire de cereale cu ciocolata, apoi biscuitii zdrobiti.

Spalam bine fructele si le taiem bucati pe care le asezam peste biscuitii si cerealele din tava.

Deasupra turnam compozitia blatului, nivelam si dam apoi la cuptor prajitura pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, rasturnam apoi prajitura fierinte pe un tocator mare din lemn, lasam sa se raceasca, iar la final o pudram cu zahar farin.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu prune si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu mere