Paine cu seminte de floarea soarelui

de Valclaudia in Piine, 29 Noi 2016 | 3289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr seminte de floarea soarelui
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 600 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1 lingura sare de Himalaya
  • 5 gr faina de in
  • 100 gr tarate de ovaz
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 2 linguri ulei de in
  • faina de tip 650 cat cuprinde (450-500 gr.)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de floarea soarelui:

Semintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam.

Adaugam faina, framantam pana obtinem un aluat elastic, la final adaugam cele doua linguri de ulei din in, framantam pana se desprinde aluatul de maini.

Asezam hartie de copt intr-un vas de yena, punem aluatul in vas, presaram seminte de folarea soarelui si aplatizam usor cu palmele sa se lipeasca semintele de aluat.

Acoperim vasul cu un servet curat de bucatarie si lasam la dospit cel putin doua ore.

Preincalzim cuptorul la 165 grade C, folosind functia de coacere cu ventilatie, dam painea la cuptor pentru 1 ora.

Scoatem painea rumenita din cuptor, o lasam la racit, feliem si servim.

Este o paine deosebit de gustoasa si satioasa :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa (reteta simpla)