Semintele de floarea soarelui se asaza intr-un vas incapator, adaugam zaharul, sarea, drojdia uscata, turnam apa calduta, faina de in, taratele si fulgii de ovaz, amestecam.
Adaugam faina, framantam pana obtinem un aluat elastic, la final adaugam cele doua linguri de ulei din in, framantam pana se desprinde aluatul de maini.
Asezam hartie de copt intr-un vas de yena, punem aluatul in vas, presaram seminte de folarea soarelui si aplatizam usor cu palmele sa se lipeasca semintele de aluat.
Acoperim vasul cu un servet curat de bucatarie si lasam la dospit cel putin doua ore.
Preincalzim cuptorul la 165 grade C, folosind functia de coacere cu ventilatie, dam painea la cuptor pentru 1 ora.
Scoatem painea rumenita din cuptor, o lasam la racit, feliem si servim.
Este o paine deosebit de gustoasa si satioasa :)
Pofta buna!