Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam sub jet de apa rece.
Punem cartofii la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.
Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa, pastram apa in care au fiert pentru ca vom subtia cu ea piureul (in locul laptelui la piureul clasic).
Peste cartofii scursi dar fierbinti adaugam margarina taiata bucati, mixam cartofii si adaugam apa scursa de pe cartofi pana obtinem consistenta dorita la piure.
Curatam ciupercile, ceapa si ardeii.
Punem 2-3 linguri de ulei in tigaie,lasam sa se incinga.
Calim ceapa tocata marunt 2-3 minute, adaugam ardeii taiati fasii, coditele ciupercilor taiate rondele si palariutele intregi.
Presaram boabele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi lasam sa fiarba mancarea la foc foarte mic pana scade apa lasata de ciuperci.
Adaugam rosiile pasate, lasam sa scada putin, apoi presaram patrunjel verde tocat si servim.
Pofta buna!