publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert budinca de quinoa cu capsuni si cacao
Pentru inceput se spala quinoa in mai multe ape sau intr-o strecuratoare direct sub jetul de apa rece. Punem la fiert laptele alaturi de quinoa spalata si de semintele de in, lasam sa fiarba amestecand continuu pana scade laptele. Adaugam indulcitorul sau zaharul si amestecam energic...
Vinete albe umplute cu piept de pui
Vinetele se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie, apoi se taie in doua, orizontal. Scobim cu o lingurita miezul din fiecare jumatate de vanata, avand grija sa lasam "peretele" de cel putin 1cm. Asezam vinetele astfel pregatite intr-o strecuratoare, presaram in interior putina...
Desert prajitura cu frisca, zmeura si ciocolata
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza la viteza mare cu zaharul, pudra de cacao si praful de copt. Cand galbenusurile isi dubleaza volumul, se toarna in fir subtire apa minerala, mixand in...
Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele. Se pun la sotat in ulei alaturi de morcovi, impreuna cu boabele de mustar, sare si piper si foaia de dafin. Adaugam rosiile pasate, lasam sa scada putin, apoi punem 2 l apa plata. Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic....
Champignon de padure pane
Ciupercilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala sub jet fin de apa rece, cu grija sa nu se rupa ca sunt foarte fragile. Se pun la scurs intr-o strecuratoare din plastic, presaram si putina sare peste ciuperci. Ouale se bat cu telul, adaugam laptele rece si faina, saram, piperam dupa...
Desert fursecuri cu mac si lamaie
Intr-un castron spargem ouale, adaugam iaurtul, untul la temperatura camerei, un praf de sare, coaja de lamaie, zaharul, pudra de turmeric si praful de copt. Omogenizam bine ingredientele, apoi adaugam faina atat cat cere aluatul, pana il obtinem ferm, usor de modelat si nelipicios....
Desert guguluf cu lamaie si mac
Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul tos, praful de copt, coaja de lamaie si semintele de mac. Adaugam apoi zeama de la 1/2 lamaie, amestecam. Renuntam la...
Desert strudel de post cu mere de vara
Merele se spala bine si se curata de stricaciuni, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit intr-o cratita impreuna cu 200 gr. zahar tos si doua plicuri zahar vanilat. Cand scade sucul lasat de mere, se da cratita deoparte de pe foc si se presara putin gris, apoi se...
Supa picanta de mazare cu ierburi italiene
Curatam si spalam legumele proaspete. Ceapa se toaca marunt si se asaza in oala peste uleiul de floarea soarelui. Adaugam ardeiul gras galben taiat bucatele, rondelele de morcovi si bucatelele de telina. Punem o lingura boabe de mustar si sotam legumele 5 minute la foc iute. Adaugam...
Desert savarine dospite
Drojdia proaspata si cea uscata se pun intr-un castron incapator. Adaugam ouale si laptele caldut, praful de sare, zaharul si uleiul, apoi faina proaspat cernuta. Mixam si obtinem un aluat lipicios, mult mai consistent decat cel pentru clatite. Lasam aluatul acoperit cca 15 minute....
Capellini cu galbiori in sos alb
Punem pastele la fiert in multa apa clocotita cu sare si le fierbem 3 minute. Le trecem apoi printr-un jet scurt de apa rece si le lasam la scurs. Galbiorii ii curatam si ii spalam in mai multe ape, apoi ii taiem bucatele si ii punem in tigaie peste 2 linguri ulei de floarea soarelui impreuna...
Tocanita din cartofi noi
Cartofii se curata, se spala si se taie bucati marisoare (cartofii medii ca marime pot fi taiati intai in jumatate, apoi in sferturi). Ceapa, ardeiul si usturoiul se curata, se spala, ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar ardeiul se taie bucati. Uleiul se pune in cratita, adaugam ceapa si...
Ardei umpluti cu amestec de ierburi italiene
Spalam ardeii si le indepartam cu grija cotorul cu un cutitas ascutit. Carnea tocata se pune intr-un castronel, adaugam orezul clatit in apa rece, oul, condimentul pentru preparate de porc, ceapa tocata foarte fin, boabele de mustar si 1 lingurita rasa de cimbrisor. Omogenizam compozitia si...
Desert prajitura frageda cu mere de vara
Spalam merele, le curatam de eventualele stricaciuni si le trecem pe razatoarea cu ochiuri largi. Punem merele rase in cratita la calit impreuna cu zaharul tos si cel vanilat. Lasam la foc mediu pana scade sucul lasat de mere. Oprim focul, adaugam un praf de scortisoara si lasam la racit....
Sarmale de post cu ciuperci
Pentru inceput spalam varza si foile de vita de vie sub jet de apa rece. Desprindem foile de varza, indepartam nervurile groase si oparim foile 2 minute in apa clocotita cu sare de lamaie. Scoatem foile intr-o strecuratoare si le lasam la racit. Curatam si spalam restul legumelor....
Ciorba de cartofi noi cu fleica afumata
Legumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Fasiile de fleica se cresteaza si se pun la totat in oala cu 2 lg de ulei, boabele de mustar, ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele, cubulete de telina si rondelele de morcovi. Lasam totul la sotat la foc mediu, cca 7 minute. Adaugam...
Gratar de porc si pui cu Delikat
Carnea de porc se taie bucati si se pune intr-un castron. Presaram deasupra 1/2 plic condiment pentru gratar de la Delikat. Masam carnea sa condimentam uniform toate bucatile. La fel procedam si cu pieptul de pui: il taiem bucati, presaram 1/4 din continutul unui plic de condiment pentru pui,...
Ceafa de porc la cuptor
Ceafa de porc se taie bucati de grosimea unui deget, apoi se asaza in tava. Presaram dupa gust condimentul perfect de la Delikat, apoi dam tava la cuptor pentru 25 minute. (Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 200 grade Celsius.) Scoatem tava din cuptor, intoarcem bucatile de carne pe...
Desert briose cu ciocolata si nuca de cocos
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri presaram un praf de sare, apoi batem albusurile spuma. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam praful de copt si picuram in fir subtire cele 5 linguri de apa minerala,...
Desert tarta frageda cu prune si rodie
Scoatem semintele din rodie cu grija, sa nu le zdrobim. Prunele se spala, se rup in doua, scoatem samburii,apoi le taiem feliute. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu praful de sare, coaja de lamaie rasa si 2 linguri de zahar si cu oul. Adaugam apoi faina, amestecam totul foarte...
Limonada cu zmeura si fructoza
Lamaile se spala, se sterg cu un servet, apoi se taie rondele. Zdrobim 2 linguri de zmeura cu furculita, adaugam un pahar de apa rece si fructoza. Amestecam pana se dizolva complet fructoza. Punem intr-un borcan mare turnam amestecul obtinut, adaugam feliutele de lamaie, restul de...
Chiftele din cartofi cu telemea de oaie
Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa clocotita cu putina sare. Cand furculita patrunde usor in cartofi, se iau de pe foc, se scurg de apa si se curata de coaja. Telemeaua se trece pe razatoarea cu ochiuri fine. Peste cartofi punem telemeaua rasa, mararul spalat si tocat si 1/2...
Tochitura
Ceafa de porc se taie bucatele si se asaza in tava. Preincalzim cuptorul la 220 grade C. Carnaciorii semi-afumati se taie bucatele, la fel si cabanosii. Adaugam untura peste carne in tava, presaram deasupra 1/2 din continutul de condiment pentru carne de porc si dam tava la cuptor pentru...
Hribi sotati
Curatam hribii si ii spalam sub jet de apa rece. Punem apa cu un catel de usturoi la foc, cand incepe sa dea in clocot, adaugam pe rand hibii si ii oparim pret de 2-3 minute. Hribii se scot apoi intr-un ciur si se lasa la scurs si la racit. Cand s-au mai racorit, ii taiem cubulete de...
Aperitiv invartita cu branza sarata
Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Foile de placinta trebuie sa fie la temperatura camerei, adica dezghetate complet. Telemeaua se mixeaza impreuna cu branza de burduf si iaurtul. Ungem o foaie de placinta cu 2 linguri de ulei, apoi lipim o alta peste ea. Punem doua - trei linguri...
Crochete din cartofi cu soia
Am fiert cartofii, i-am curatat de coaja si i-am lasat la racit. Granulele de soia le-am pus la fiert pentru 5 minute in apa cu 1/4 plic condiment pentru preparate din cartofi. Dupa ce au trecut cele cinci minute, le-am scurs bine si le-am adaugat peste cartofii raciti impreuna cu restul...
Supa crema de rosii cu maghiran
Spalam rosiile, le taiem in sferturi si le indepartam coditele si partea lemnoasa. Punem rosiile la fiert intr-un litru de apa plata impreuna cu zarzavatul pentru ciorbe. Lasam la fiert 15 minute, apoi scurgem supa intr-o alta oala, iar legumele fierte se trec impreuna cu fulgii de cartofi...
Ciulama picanta de ciuperci
Spalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se pun la sotat pentru cinci minute in 3 linguri de ulei impreuna cu boabele de mustar. Punem ciupercile feliate peste legumele sotate, adaugam putina sare, amestecam si acoperim tigaia. Lasam la foc mediu, pana...
Ciorba de fasole pestrita cu cimbrisor
Fasolea se pune de seara la hidratat in apa calda. Dimineata scurgem apa si o clatim boabele de fasole. Punem fasolea la fiert in apa cu sare, o lasam sa clocoteasca 15 minute. Scurgem fasolea si inlocuim apa, o lasam din nou sa clocoteasca alte 15 minute. O scurgem din nou, apoi...
Pasta de fasole pestrita cu ceapa si ierburi italiene
Ceapa se curata, se spala si se trece prin razatoarea fina. Stoarcem bine ceapa si o punem in recipientul robotului impreuna cu fasolea fiarta, uleiul de masline, sarea, lingurita de boia dulce si ierburile italiene. Blendam 1 minut toate ingredientele si obtinem o pasta foarte gustoasa pe...