Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Separam albusurile de galbenusuri.
Peste albusuri presaram un praf de sare, apoi batem albusurile spuma.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam praful de copt si picuram in fir subtire cele 5 linguri de apa minerala, mixand compozitia in continuu.
Renuntam la mixer, luam o lingura de lemn si incorporam alternativ cate putina faina si putina spuma de albusuri, avand grija sa nu se lase compozitia.
Adaugam la final pepitele de ciocolata si le incorporam cu grija.
Repartizam compozitia obtinuta in formele tapetate cu hartiute pentru briose, umplem formele la 3/4 din capacitatea totala pentru ca acestea vor creste la cuptor.
Tava se da la copt pentru 35 minute.
Facem testul cu scobitoarea, daca briosele sunt coapte suficient le scoatem din cuptor, apoi din tava si le asezam pe un gratar sa se raceasca.
Topim ciocolata amaruie la foc mic in 4 linguri de lapte, glazuram briosele cu ciocolata topita si presaram nuca de cocos.
Lasam sa se intareasca glazura de ciocolata, apoi servim.
Pofta buna!