Glazura:
Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul tos, praful de copt, coaja de lamaie si semintele de mac.
Adaugam apoi zeama de la 1/2 lamaie, amestecam.
Renuntam la mixer, luam o lingura de lemn si incorporam alternativ spuma de albusuri si faina cernuta. Amestecam usor de sus in jos sa nu iasa tot aerul din spuma batuta.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.
Turnam amestecul obtinut in tava, apoi dam tava la copt pentru 40 minute.
Facem testul cu scobitoarea, daca guguluful este copt, il scoatem de la cuptor si il rasturnam din forma asa fierbinte pe un gratar unde il lasam la racit.
Dupa racire, se transfera pe un platou si se decoreaza cu glazura de lamaie obtinuta din amestecarea zaharului pudra cu 1 lingura zeama de lamaie.
Presaram bombonele din zahar si lasam in camara pana se intareste glazura.
Portionam apoi si servim.
Pofta buna!