Aperitiv invartita cu branza sarata

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2018 | 4891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta din comert
  • 300 gr telemea de oi
  • 250 gr branza de burduf
  • 250 ml lapte
  • 1 iaurt mare cremos de la Pilos
  • ulei pentru uns foile
  • 200 gr emmentaler ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv invartita cu branza sarata:

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Foile de placinta trebuie sa fie la temperatura camerei, adica dezghetate complet.

Telemeaua se mixeaza impreuna cu branza de burduf si iaurtul.

Ungem o foaie de placinta cu 2 linguri de ulei, apoi lipim o alta peste ea.

Punem doua - trei linguri de umplutura de branza, o intindem cu lingura in strat de o palma latime pe lungimea foii, apoi rulam strans foaia si o asezam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Procedam la fel si cu restul foilor si a compozitiei si umplem intreaga tava formand o spirala.

Turnam laptele in tava peste foile rulate.

Dam branza emmentaler pe razatoare, apoi o repartizam pe toata suprafata placintei.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumeneste frumos si capata o crusta aurie.

Scoatem placinta din cuptor, apoi din tava si o asezam pe un gratar sa se raceasca.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv invartita cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza sarata si ceapa verde