Provocarea GastroArt
Siropul:
In plus:
Drojdia proaspata si cea uscata se pun intr-un castron incapator.
Adaugam ouale si laptele caldut, praful de sare, zaharul si uleiul, apoi faina proaspat cernuta.
Mixam si obtinem un aluat lipicios, mult mai consistent decat cel pentru clatite.
Lasam aluatul acoperit cca 15 minute.
Preincalzim cuptorul la 185 grade Celsius.
Asezam formele pentru briose din silicon in tava cuptorului, apoi repartizam compozitie cu lingura in fiecare forma, trebuie sa le umplem doar la 3/4 din capacitate pentru ca se vor umfla mult in timpul coacerii.
Dam tava la cuptor pentru 40 minute pana se rumenesc briosele si devin aramii.
Scoatem tava din cuptor, apoi briosele din forme, le asezam pe un gratar si le lasam la racit complet.
Intre timp punem apa cu zaharul la fiert, lasam pana se topeste complet zaharul, luam recipientul de pe foc si adaugam cele doua stictute esenta de rom. Lasam siropul la racorit.
Taiem capacele brioselor (pentru a le trasforma in savarine), apoi le trecem rapid prin sirop si le asezam pe hartiute pentru briose.
Batem cu mixerul frisca vegetala pana obtinem consistenta dorita, o trasferam apoi intr-un posh si umplem savarinele. Asezam capacelul peste fiecare savarina si dam tava la rece.
Gelatina rosie cu gust de capsuni (pentru tarte!) se dilueaza in 50 ml apa rece.
Apa ramasa se pune intr-un ibric impreuna cu zaharul si se lasa sa dea in clocot.
Turnam apoi in fir subtire gelatina diluata si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.
Cand aceasta capata consistenta unei budinci, se ia de pe foc si se lasa cca 5 minute la racorit.
Scoatem tava cu savarine din cuptor si le decoram din belsug cu gelatina calduta spre rece.
Dam din nou tava la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!