Sarmale de post cu ciuperci

de Valclaudia in , 29 Iul 2018 | 2329 vizualizari

 

Gatesc cu noile condimente 100% naturale, Delikat

 

INGREDIENTE

  • 1 varza noua
  • frunze proaspete de vita
  • 1 lingurita rasa sare de lamaie
  • 500 gr. champignon
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei gras
  • 100 gr. orez
  • 1 lingura boabe de mustar Delikat
  • 7-8 boabe piper de la Delikat
  • 1 foaie de dafin
  • condiment special pentru sarmale de la Delikat dupa gust
  • 5 rosii de gradina medii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Pentru inceput spalam varza si foile de vita de vie sub jet de apa rece.

Desprindem foile de varza, indepartam nervurile groase si oparim foile 2 minute in apa clocotita cu sare de lamaie. Scoatem foile intr-o strecuratoare si le lasam la racit.

Curatam si spalam restul legumelor.

Ciupercile se taie bucatele si se pun la sotat in cratita cu 4 linguri de ulei impreuna cu ceapa si ardeiul tocate si ele. Lasam la sotat 5 minute, adaugam apoi morcovii dati pe razatoarea fina si mai calim legumele alte 5 minute.

Oprim focul, adaugam orezul clatit in apa rece si scurs, punem dupa gust condiment pentru sarmale de la Delikat, amestecam compozitia si apoi umplem cu aceasta compozitie foile de vita si cele de varza.

Foile de varza ramese se toaca marunt, asezam la baza cratitei un strat de varza tocata, apoi unul de sarmale, le acoperim iar cu varza, apoi din nou un strat de sarmale.

Ultimul strat va fi de varza, peste care punem foaia de dafin, boabele de mustar, felii de rosii.

Turnam deasupra apa plata cat sa cuprinda toate sarmalele, acoperim cratita si lasam sarmalutele la fiert la foc mic in jur de doua ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post