publicat la 30.11.2022
publicat la 14.05.2022
publicat la 09.03.2022
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de mazare congelata pentru iarna
Iata cum se prepara Reteta de mazare congelata pentru iarna Am cules mazarea din gradina, am desfacut pastaile si am obtinut boabe frumoase de mazare . Am spalat boabele de mazare in apa rece . Intr-o oala punem apa rece la...
Desert amandine
Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul. Alernativ cu apa rece se toarna galbenusurile frecatein prealabil, fara sa se amestece, apoi se pune cacaoasi fainaodata . Se...
Desert jeleuri de lamaie
Se pune intr-o cana gelatina cu 50 ml apa rece la hidratare. Se curata lamaile de coaja si se taie in bucatele, pe urma se paseaza cu ajutorul blenderului . Se pune intr-o craticioara zaharul, lamaile si 150 ml apa si se fierbe aceasta...
Muschiulet gatit la slow cooker Crock Pot
Am pus intr –un castron zeama de lamaie, uleiul, condimentele, usturoiul si sarea . Am amestecat bine si am pus si cele doua bucati de muschiuleti in acest lichid si am acoperit cu o folie castronul . Am pus castronul in...
Gutuiata - Lichior de gutui
Se folosesc gutui bine coapte, se spala gutuile si se curata cotorul . Gutuile se taie felii lungi si se pun in damigeana . Eu am folosit o damigeana de 10 l . Am pus un strat de gutui si un strat de zahar, alternand gutuile si zaharul pana am pus toata cantitatea de...
Dulceata de gutui confiate
Se curata de puf gutuile, se spala si se curata de cotoare. Pe urma taiem gutuile in felii subtiri. Ca sa nu se oxideze prea mult, se stropesc fructele taiate cu zeama de lamaie . Intr – o cratita de 5 litri punem zaharul si apa, amestecam si punem pe foc ....
Mancarica rece cu limba si masline
Spalam limba de vita in cateva ape. Punem o oala la fiert cu apa rece, sare si doua linguri de otet . Cand apa incepe sa fiarba adaugam limba de vita in oala . Eliminam spuma care rezulta cu ajutorul paletei...
Desert rahat de casa
Se pun intr-o cratita la foc sucul de portocala, zaharul, amidonul si apa. Amestecam cam 10 minute cu o lingura de lemn incet pana amestecul se ingroasa. Punem si zeama de lamaie si mai tinem pe foc tot 10 minute, amestecand ca sa nu se prinda de cratita. Se ia de pe foc...
Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante
Luam vasul si punem apa in el, cam 3,5 l si pe urma adaugam cojile de ceapa . Punem sarea si otetul peste cojile de ceapa si vasul pe foc. In timpul cat fierb cojile de ceapa, cam 30 de minute, ne ocupam sa degresam, sa spalam ouale....
Desert cozonac cu rahat
Ca sa ne iasa un cozonac bun trebuie sa respectam cateva reguli esentiale : 1- am scos din frigider cele 5 oua ; 2- am adus faina din camara si am cernut –o ; 3- lamaia si portocala le-am spalat si le-am sters pe urma...
Cartofi frantuzesti
Se spala cartofii si se pun in apa rece la fiert intr-o cratita suficient de mare. In acelasi timp se pun si ouale la fiert intr- un ibric. Cand sunt gata cartofii ( eu ii incerc sa vad daca sunt fierti cu furculita ), se iau de...
Ardei umpluti cu carne tocata
Se taie cu un cutit in dreptul cotorului fiecare ardei, se scot semintele si pe urma se spala. Se spala ceapa dupa ce s-a curat si pe urma se toaca marunt. Se face o compozitie din carnea tocata, orezul care in prealabil a fost spalat si lasat la inmuiat, piperul, sarea, patrunjelul...
Ciuperci la cuptor
Se spala ciupercile si se desprind coditele. Se unge o tava cu ulei sau se foloseste foaie de copt ce se pune in tava. Se aseaza ciupercile. Se taie sunculita taraneasca in bucatele mici. Se presara sunculita taraneasca peste ciuperci si se pune tava la cuptor pentru 20 -30...
Desert prajitura Boema
Blatul : Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi maresc volumul si devin cremoase . Albusurile cu un praf de sare se mixeaza, pana devin o spuma tare . Se amesteca galbenusurile cu albusurile ...
Gogosari in sos de rosii
Gogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte. Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos. Taiem gogosarii fasii subtiri. Intr-o cratita mai mare punem otetul, uleiul, zaharul, sarea si pasta de...
Iahnie de fasole in slowcooker Crock-Pot
Am pus fasolea in apa rece la inmuiat de seara pana dimineata . Am scurs fasolea de apa si am pus pe foc o oala cu apa, cam 2 l si, cand apa a inceput sa fiarba, am pus si fasoalea si am lasat sa fiarba 10 minute. Pe urma am scurs apa si am pus...
Desert prajitura de post, cu suc de rosii
Se pun uleiul, zaharul si sarea intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn pana aproape se lichefiaza zaharul, apoi se adauga sucul de rosii, esenta de rom, faina si bicarbonatul. Se framanta aceasta compozitie pana rezulta un aluat elastic si nelipicios, pe...
Dulceata de ardei iuti
Se spala ardeiul, se curata de cotoare si seminte si se toaca marunt. Pentru aceaste operatii e bine sa aveti manusi. Cantitatea de ardei este inainte de a taia cotoarele si de a scoate semintele. Se pune zaharul si otetul intr-o cratia cu fund dublu...
Mancare de gutui
Se spala gutuile si se taie sferturi, se scoate partea tare cu seminte si se pun cu ceapa tocata in unt fierbinte, sa se inmoaie, pe foc mic. Se toarna 1 pahar apa si pasta de rosii, sare, zaharul ars stins cu 2 linguri apa si vinul. Se lasa sa fiarba in...
Mancare de ciuperci
Se pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii subtiri, inclusiv piciorusele). Se lasa circa 10 minute sa stea pe foc avand tigaia acoperita cu un...
Socata
Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului. Se adauga zaharul si sucul de lamaie, plus cojile de lamaie taiate felii. Apoi se umple borcanul cu apa rece, se amesteca, se acopera cu un tifon si...
Desert chec cu visine
Am pus visinele fara samburi intr-un vas cu zaharul si am amestecat usor. Am lasat sa stea cam 10 minute si pe urma am pus acest amestec intr-o sita ca sa se scurga lichidul format. Se bat foarte tare albusurile, apoi se adauga putin zahar si se bat bine ca si la bezele pana se pune tot...
Desert prajitura intoarsa cu ananas
Se preincalzeste cuptorul la 180 °C si intr-o tava de cozonac (900 gr) se pune o hartie de copt. Intr-un castron se amesteca bine untul si zaharul pana ce amestecul este moale si aerat (untul isi schimba culoarea). Peste acest amestec se...
Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa
Punem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatate vasului. Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet si punem vasul pe foc sa fiarba. In timp ce fierb cojile de ceapa, pregatim...
Desert prajitura Blanc cu lamaie
Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit. Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc. Intre timp pregatim crema. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o...
Pizza de casa
Se pune intr-o cana mai mare zaharul, drojdia, sarea, 2 linguri de faina si cam 75 ml apa calda. Se amesteca aceste ingrediente si se pune cana intr-o craticioara cu apa pe foc domol. Se tine cana pe foc pana incepe sa creasca amestecul din ea. Se opreste...
Desert mucenici muntenesti
Se pune apa cu putina sare la fiert. Cand da in clocot, se adauga zaharul, dupa gust si mai clocoteste un clocot, doua, pe urma se adauga covrigeii vanilati. Dupa ce se inmoaie usor covrigeii, se adauga aromele dorite, nuca taiata marunt si se amestecă ușor si se...
Piept de pui cu ananas
Se ia pieptul de pui, se spala si se taie ca pentru snitel. Se bat bucatile de carne, usor ca pentru snitel pe amandoua partile. Se pun in tigaia de teflon bucatile taiate de piept de pui, una langa alta si se adauga foarte putina apa si se da la foc potrivit. Se...
Pizza rolls
Se intinde aluatul. Se pune peste aluat sos barbeque. Se rade branza. Se taie carnatul si baconul in bucati si se prajeste in ulei. Se taie patrunjelul. Se pune carnatul cu baconul peste blat, branza si patrunjelul. Se ruleaza. Se taie rondele (9-10 bucati ). Se...
Somon cu orez
Somonul se taie cubulete si se prajeste in ulei incins. Pentru orez se pune ceapa la rumenit in ulei. Se adauga ciupercile taiate cub, gogosarul taiat bucatele mici. Se amesteca ca sa nu se prinda. La urma se pune orezul si apa ( o parte orez si 3 parti apa ). Se sareaza dupa gust ....