Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa

de UrsanMihaela in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2018 | 3172 vizualizari

 

Am citit atatea despre vopseaua pentru oua ca este toxica, incat atunci cand am gasit o reteta de vopsit oua cu coji de ceapa, am zis sa incerc si eu sa vad cum ies. Am fost multumita de rezultat si de atunci doar asa vopsesc.

 

INGREDIENTE

  • un vas de 4 l
  • coji de ceapa galbena (cam un sfert din vas trebuie sa fie acoperit cu coji de ceapa)
  • 1 lingura de sare mare
  • 1 lingura de otet
  • o bucatica mica de slanina
  • 25-30 oua
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa:

Punem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatate vasului.      
   Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet si punem vasul pe foc sa fiarba.
In timp ce fierb cojile de ceapa, pregatim ouale. Le spalam in apa calda si le stergem pe rand.

    Luam cate un ou pe care il punem in vasul in care avem cojile de ceapa.
    Punem toate oule si din momentul in care incepe apa sa fiarba le mai lasam 10 minute la fiert. 
  Scoatem cu o lingura ouale pe rand si le punem pe un prosop sau pe foi de reviste.
   La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu.  

TIPS-URI

1

Folosind aceasta metoda, atunci cand curatam un ou, nu ne murdarim pe maini dupa vopsea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute cu ton si branza de burduf