O prajitura care se pregateste usor si este gustoasa
Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit. Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc.
Intre timp pregatim crema. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o cratita mica punem ciocolata cu laptele la topit (pe foc mic), iar cand gelatina s-a inmuiat o punem in compozitie si mai lasam pe foc pana devine omogen amestecul.
Lasam sa se racoreasca apoi adaugam untul si amestecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam in compozitie sucul de lamaie dupa gust, eu am folosit 2 lamai mici si amestecam.
Cand compozitia cu ciocolata e rece batem frisca si le amestecam.
Compozitia obtinuta o punem in tava peste baza de biscuiti si dam la rece o noapte.
A doua zi scoatem prajitura din forma, indepartam usor folia si punem pe un platou cu partea de biscuiti in sus.
Pregatim glazura: Punem pe foc mic frisca lichida cu cicocolata si coaja de lamaie pana se topeste ciocolata, lasam sa se racoreasca bine apoi o turnam peste prajitura.
Mai dam la frigider pana se intareste glazura si servim.
1
Se poate folosi si ananas din compot in crema.