Dulceata de ardei iuti

de UrsanMihaela in Conserve, 28 Dec 2018 | 3689 vizualizari

 

   Imi doream de cativa ani sa prepar aceasta dulceata, dar din diverse motive nu am reusit .
  Anul acesta a fost cu noroc ! Am reusit sa prepar mult dorita dulceata si am ramas placut impresionata de gustul dulce, iute, acrisor .

 

INGREDIENTE

  • 600 g ardei iute
  • 400 g ardei kapia
  • 1 kg zahar
  • 1 l otet
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:

 

 

   Se spala ardeiul, se curata de cotoare si seminte si se toaca marunt. Pentru aceaste operatii e bine sa aveti manusi. Cantitatea de ardei este inainte de a taia cotoarele si de a scoate semintele.

 

Se pune zaharul si otetul intr-o cratia cu fund dublu si se da in clocot aceasta compozitie. Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam ardeii iuti si ardeii capia. Dam focul la mic si fierbem pana se leaga dulceata.


Pentru a verifica daca este legata dulceata, luam o lingura de dulceata si o lasam sa se raceasca. Cand e rece, trebuie sa fie usor cleioasa si sa nu curga, ci sa se prelinga pe farfurie, daca inclinam usor farfuria.

 

Luam de pe foc dulceata si o punem fierbinte in borcanele sterilizate. Punem capacul  si o depozitam in camara.

   Aceata minunata dulceata face casa buna cu friptura, cu pastele si alte preparate.

 

TIPS-URI

1

Sa folositi manusi pentru protectia mainilor.

2

Daca aveti ardei iuti mai mari, este mai comod de curatat si tocat.

3

Daca preferati doar putin iute aceasta dulceata, puteti schimba raportul de ardei capia si ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

31.12.2018, 15:46

miki_a 1

31.12.2018, 18:40

Foarte faină această dulceață! 🌶

Rocsi 1

01.01.2019, 21:28

Pentru prima data am facut si eu in aceasta toamna. A mers minunat acum, cu friptura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai, conservata pentru iarna