Desert prajitura de post, cu suc de rosii

de UrsanMihaela in Prajituri, 29 Dec 2018 | 3895 vizualizari

 


Reteta romaneasca
Azi am pregatit aceasta minunata prajitura care poate fi servita in zi de post, dar este atat de gustoasa ca si in zi de dulce poate face cu brio fata la meseni alesi .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri suc de rosii
  • 5 linguri zahar
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • esenta de rom
  • sare
  • Pentru umplutura :
  • 1 l apa
  • 4 linguri zahar
  • 200 g gris
  • 200 g margarina
  • 75 g nuca de cocos
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 400 g gem de prune cu miez de nuca
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post, cu suc de rosii:


   Se pun uleiul, zaharul si sarea intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn pana aproape se lichefiaza zaharul, apoi se adauga sucul de rosii, esenta de rom, faina si bicarbonatul.
   Se framanta aceasta compozitie pana rezulta un aluat elastic si nelipicios, pe care il pun la frigider acoperit cu o folie, timp de 20 de minute.
   Se scoate din frigider aluatul si il impartim in 4 bucati.
   Luam o bucata si o intindem pe dosul tavii, tava unsa in prealabil cu ulei.
   Punem tava in cuptorul incalzit la 180 grade, timp de 3 - 4 minute .
   Repetam operatia pentru fiecare bucata de aluat si astfel rezulta 4 foi de prajitura.
   Pentru crema punem intr-o cratita apa, zaharul, coaja de lamaie, si sarea la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu ca sa nu faca cocoloase .
   Lasam crema pe foc pana se ingroasa si pe urma oprim focul si punem margarina si zeama de lamaie si amestecam pana se incorporeaza margarina.
   Dam crema rezultata la rece, iar cand s-a racit complet, adaugam nuca de cocos si omogenizam aceasta crema prin amestecare.
   Pentru asamblarea prajiturii punem prima foaie in tava, intindem jumatate din crema de gris, punem a doua foaie, intendem gemul peste ea, apoi punem a treia foaie  si intindem restul de crema si la sfarsit punem ultima foaie.
   Acoperim prajitura cu o folie si o dam la frigider pentru cateva ore si pe urma se poate portiona.

TIPS-URI

1

Se poate inlocui margarina cu unt si astfel devine o prajitura de dulce .

2

Se poate folosi si alta dulceata, dupa preferinte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post, cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

miki_a 1

31.12.2018, 18:21

Foarte bună în post și nu numai!

Merisor 1

31.12.2018, 18:28

Tare bună-i prăjitura asta!

Rocsi 1

01.01.2019, 21:36

Prajitura cu suc de rosii este super delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anisoara