Desert prajitura de post, cu suc de rosii

de UrsanMihaela in Prajituri, 29 Dec 2018 | 4097 vizualizari

 


Reteta romaneasca
Azi am pregatit aceasta minunata prajitura care poate fi servita in zi de post, dar este atat de gustoasa ca si in zi de dulce poate face cu brio fata la meseni alesi .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri suc de rosii
  • 5 linguri zahar
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • esenta de rom
  • sare
  • Pentru umplutura :
  • 1 l apa
  • 4 linguri zahar
  • 200 g gris
  • 200 g margarina
  • 75 g nuca de cocos
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 400 g gem de prune cu miez de nuca
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post, cu suc de rosii:


   Se pun uleiul, zaharul si sarea intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn pana aproape se lichefiaza zaharul, apoi se adauga sucul de rosii, esenta de rom, faina si bicarbonatul.
   Se framanta aceasta compozitie pana rezulta un aluat elastic si nelipicios, pe care il pun la frigider acoperit cu o folie, timp de 20 de minute.
   Se scoate din frigider aluatul si il impartim in 4 bucati.
   Luam o bucata si o intindem pe dosul tavii, tava unsa in prealabil cu ulei.
   Punem tava in cuptorul incalzit la 180 grade, timp de 3 - 4 minute .
   Repetam operatia pentru fiecare bucata de aluat si astfel rezulta 4 foi de prajitura.
   Pentru crema punem intr-o cratita apa, zaharul, coaja de lamaie, si sarea la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu ca sa nu faca cocoloase .
   Lasam crema pe foc pana se ingroasa si pe urma oprim focul si punem margarina si zeama de lamaie si amestecam pana se incorporeaza margarina.
   Dam crema rezultata la rece, iar cand s-a racit complet, adaugam nuca de cocos si omogenizam aceasta crema prin amestecare.
   Pentru asamblarea prajiturii punem prima foaie in tava, intindem jumatate din crema de gris, punem a doua foaie, intendem gemul peste ea, apoi punem a treia foaie  si intindem restul de crema si la sfarsit punem ultima foaie.
   Acoperim prajitura cu o folie si o dam la frigider pentru cateva ore si pe urma se poate portiona.

TIPS-URI

1

Se poate inlocui margarina cu unt si astfel devine o prajitura de dulce .

2

Se poate folosi si alta dulceata, dupa preferinte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post, cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fulg de nea