Mie imi place foarte mult aceasta combinatie carne de pui, ananas si cascaval.
Acum multi ani am participat la un concurs cu aceasta reteta si am luat un frumos premiu .
Se ia pieptul de pui, se spala si se taie ca pentru snitel.
Se bat bucatile de carne, usor ca pentru snitel pe amandoua partile.
Se pun in tigaia de teflon bucatile taiate de piept de pui, una langa alta si se adauga foarte putina apa si se da la foc potrivit. Se pune capacul pe tigaie.
Dupa ce apa a scazut si carnea este rumenita, se intoarce carnea pe cealalta parte, se adauga ulei astfel incat sa fie unsa tigaia si se presara sare dupa gust.
Se deschide compotul de ananas si se scurg rondelele de sirop.
Se taie cascavalul in felii subtiri.
Peste carnea gata rumenita se pune pe fiecare bucata de carne o rondea de ananas si o felie de cascaval. Se mai tin pe foc 1-2 minute, cat sa se inmoaie cascavalul ( tigaia trebuie acoperita ).
Se ia cu paleta fiecare bucata de carne.
Se poate servi cu diverse garnituri.
1
Dupa ce se pune cascavalul nu mai trebuie tinut pe foc mult timp, deoarece se poate topi cascavalul.