Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante

de UrsanMihaela in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2020 | 2699 vizualizari

 

 
In copilarie era bucuria noastra sa culegem plante si sale folosim pentru a decora oaua de Paste .   .
Am incercat si anul acesta sa vad daca imi mai reusesc .
Eu vopsesc de ani buni doar cu coji de ceapa si sunt multumita cum imi ies .

 

INGREDIENTE

  • 25 buc oua coji de ceapa galbena ( eu am folosit 150 g )
  • 1 lingura de sare de bucatarie
  • 1 lingura de otet
  • o bucatica de slanina cruda ( eu am in congelator )
  • diverse plante care au forme frumoase ( eu am folosit ce aveam printe florile mele de pe terasa )
  • un vas de 4 litri in care punem apa (aproape 3,5 l )
  • un ciorap fin
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante:

 

   Luam vasul si punem apa in el, cam 3,5 l si pe urma adaugam cojile de ceapa .

   Punem sarea si otetul peste cojile de ceapa si vasul pe foc.

   In timpul cat fierb cojile de ceapa, cam 30 de minute, ne ocupam sa degresam, sa spalam ouale.

   Pe urma le punem pe un servetel de hartie sa se usuce .

   Taiem ciorapul in bucati egale de marime astfel incat sa putem cuprinde cu ea oul .

   Luam o bucata de ciorap, punem o frunza pe ou si legam ciorapul cu o bucata de ata astfel incat frunza sa stea fixa .
    Dupa ce au trecut cele 30 de minute solutia noastra poate fi folosita la vopsit .

   Luam unul cate unul si il  introducem cu grija in solutia de vopsit, avand grija sa nu le spargem si le lasam sa fiarba 10 minute .

   Scoatem cu o lingura rand pe rand toate oualele si le punem pe un prosop de hartie sau foi de reviste .

   Taiem bucatile de ciorap si dezlipim frunzele, daca ele nu s - au desprins cand am taiat ciorapul .

    La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu .


Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite cu coji de ceapa si decorate cu frunze de plante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob de somon