Supa aceasta crema de usturoi face parte din categoria supelor rapide, comode, usor de gatit (pentru lenesi :D) si nu va va tine pre mult in bucatarie. Doar curatatul usturoiului va va lua ceva mai mult timp, dar nici asta nu e de speriat. Citeam pe un blog despre supa crema de usturoi si ma amuza faptul ca era numita "supa de alungat vampiri". Cu siguranta din cauza cantitatii mari de usturoi folosita la aceasta supa, cantitate ce poate varia in functie de gust si preferinta. Eu as spune mai degraba ca alunga raceala, nicidecum vampirii, pentru ca nu e chiar de speriat, in sensul ca puteti manca linistiti o portie, fara sa se simta de la o posta mirosul de usturoi. :)
Ceapa se toaca (nu e nevoie sa fie tocata marunt pentru ca oricum la final folosim blenderul ) si se caleste in uleiul de masline. Se adauga si usturoiul curatat si se caleste si acesta impreuna cu ceapa, apoi se adauga cartofii taiati cubulete, se amesteca si se toarna apa. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi se adauga laptele si se mai fierbe pana cand cartofii s-au inmuiat suficient. Se adauga sarea si piperul alb si se ia vasul de pe foc. Cu ajutorul blenderului vertical se transforma totul intr-o crema fina. Smantana se toarna intr-un bol si se adauga peste ea cate putina supa crema fierbinte, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna tot amestecul in supa. Astfel smantana nu se va branzi iar supa va fi alba si cremoasa.
Se serveste cu crutoane de paine si un strop de ulei de masline. Se poate servi si cu bacon crocant sau cu parmezan ras deasupra.