Socata

de UrsanMihaela in Bauturi, 13 Mai 2018 | 3585 vizualizari

 


Voua va place socata?
Eu in fiecare an pregatesc cel putin o portie de socata.
In acest moment, cand scriu aceasta reteta, aici am langa mine un pahar cu socata.
Socata este racoritoare si sanatoasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 10-12 flori mari soc
  • 1 kg de zahar
  • 2-3 lamai mari
  • 8 litri de apa rece
  • un borcan de 10 litri
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

   Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului. 
   Se adauga zaharul si sucul de lamaie, plus cojile de lamaie taiate felii.       
   Apoi se umple borcanul cu apa rece, se amesteca, se acopera cu un tifon si se mai lasa 2 sau 3 zile intr-un loc cald si insorit (depinde cat de cald este in locul de depozitare).

    In fiecare zi se amesteca lichidul din borcan, dimineata si seara. 
    Atunci cand a ajuns la nivelul de aciditate dorit, strecurati socata, puneti-o in sticle si depozitati-o in frigider. 
   Socata se serveste rece.

TIPS-URI

1

Se pune un bob de drojdie pentu a avea mai multa aciditate.

2

Se poate folosi boabe de orez tot pentru a avea mai multa aciditate

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]