Mie imi place checul, ca si desert. Avand in congelator visine am zis sa fac chec cu visine. Zis si facut!
Cum a iesit checul meu?
Am pus visinele fara samburi intr-un vas cu zaharul si am amestecat usor. Am lasat sa stea cam 10 minute si pe urma am pus acest amestec intr-o sita ca sa se scurga lichidul format.
Se bat foarte tare albusurile, apoi se adauga putin zahar si se bat bine ca si la bezele pana se pune tot zaharul.
Se adauga cate un galbenus si se bate in continuu.
Dupa ce s-au pus toate galbenusurile, se scoate telul si se amesteca cu o lingura de lemn cate putina faina, zaharul vanilat, apoi uleiul, adaugat treptat si din nou faina, amestecand de jos in sus foarte usor. Eu pun toate galbenusurile intr-un castron si adaug uleiul si amestec ca la maioneza cu o lingura de lemn. Acest amestec il pun pe urma incet peste albusuri si amestec de jos in sus.
Se ung doua tavi de chec cu ulei, se presara cu faina si inainte de a turna compozitia de blat pun visinile. Se opreste un sfert de compozitie in care se amesteca bine cacaua, apoi se toarna deasupra dintr-un capat in celalalt al tavii.
Se coace checul la cuptor timp de 25 - 30 minute, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii.
Se scot apoi din tavi si se lasa la racit.
1
Am folosit hartie de copt si astfel am scos mai usor checul din tava.
2
Eu la chec amestec galbenusurile cu uleiul si le pun incet in compozitia de chec.
3
Se poate incerca si cu alte tipuri de fructe crude sau congelate.