Sylvia

2

Bucataras
junior

Bucataras din 13.01.2010

RETETE439
PRIETENI258
Retete

Castraveti bulgaresti reteta

In Conserve la 21 Sep 2010

 Preparare: se cladesc castravetii in borcane, incepand cu un strat de marar uscat pe fundul borcanului , printre ei intercalam rondelele de morcovi si ceapa taiata solzisori, cate o foaie de dafin . La final am adaugat o lingurita de amestec de condimente pentru muraturi, o lingurita si...

Ciorba de pastai uscate cu afumatura

In Ciorbe la 17 Sep 2010

 In acele vremuri oamenii stiau altfel decat in zilele noastre sa isi asigure traiul zilnic si isi conservau bucatele in asa fel incat si in zilele lungi de iarna sa nu duca lipsa de nimic. Muraturile si dulceturile erau frumos stivuite in camara,  in beci erau cartofii si morcovii si...

Caras romanesc la gratar

In Peste la 16 Sep 2010

  Avem nevoie de caras romanesc, eu tare m-am bucurat sa il gasesc ca aveam pofta de un peste romanesc. L-am condimentat subtil cu un amestec facut din ulei de masline, sare, piper si niste condiment pentru  peste care are si lamaie in compozitie.   Am prins cate un peste...

Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor

In Porc la 16 Sep 2010

 Se ruleaza carnaciorii in forma de spirala si se trece batul  pentru frigarui prin ei .  Se fac pe gratar la foc mediu, aici noi am avut toate conditiile necesare tata are un gratar foarte smecher e o casuta de fapt care are in ea o plita mica de soba, un gratar clasic ...

Salata de gogonele cu zucchini/dovlecei/bostanei

In Muraturi la 15 Sep 2010

  Se taie rondele gogonelele si zucchini iar ceapa solzisori. Intr-un vas nemetalic se amesteca gogonelele cu zucchini si ceapa, punem cateva fire de cimbru verde printre ele si 2 linguri de sare mare si le lasam asa cateva ore.   Dupa aceea se cladesc in borcane incepand cu un...

Conopida cu ardei capia

In Muraturi la 15 Sep 2010

  Se cladesc in borcane incepand cu un strat de cimbru uscat si frunze de telina, punem apoi conopida si ardeii, mai alternam cu telina si cimbru, putin marar verde  si cate o frunza de dafin, apoi iar conopida si ardei si terminam iar cu frunze.  In fiecare borcan punem si...

Cremes

In Prajituri la 15 Sep 2010

  Preparare :  cele 5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si esenta de vanilie se mixeaza bine apoi  se  adauga 10 linguri de faina pline si apoi treptat se subtiaza cu  laptele cate putin. Se pune amestecul obtinut  pe foc si se amesteca...

Gambas al ajillo/ creveti cu usturoi

In Fructe de mare la 15 Sep 2010

     Prepararea este simpla si usoara :  in prealabil se  prajeste painea pana se rumeneste putin, apoi se taie patrate potrivite ca marime, in jur de 3 cm pe latura. Se condimenteaza crevetii cu sare si piper. Incingem  uleiul la foc mic, ...

Scoici cu sos de legume

In Fructe de mare la 14 Sep 2010

Punem in prealabil legumele taiate cubulete in unt adaugam putina sare  si le lasam la foc mic pret de cateva minute pana se inmoaie putin.   Vine randul scoicilor sa se alature legumeler la tigaie. Adaugam vinul si le lasam la foc mediu pana se deschid toate semn ca sunt...

Dovlecei umpluti

In Mancaruri de legume la 27 Aug 2010

  Preparare : taiem dovleceii in jumatate pe lungine si ii golim de seminte, ai mei nu prea au avut ca au fost mititei. Separat intr-un vas taiem taote legumele si mozzarella cubulete, eu am pus si o jumatate de zuchinni in compozitie. Condimentam cu sare, piper, boia  si verdeata...

Ciorba lipoveneasca de peste

In Ciorbe la 26 Aug 2010

Preparare : spalam legumele si pestel si taiem pestele in bucati mari iar legumele cubulete mici . Vero pusese 2 kg de peste ….va dati seama ce cantitate si bunatate de ciorba a iesit. Eu pentru ca am pus peste putin am redus mult si cantitatea de apa, in jur de un litru. Am pus legumele...

Cornulete cu migdale

In Prajituri la 24 Aug 2010

  Preparare: intr-un vas mai mare asezam faina, zaharul , pudra de migdale, vanilia si sarea. Facem in mijloc o fantana si punem oul si imprejurul lui untul taiat bucati.   Framantam cu grija pana la omogenizarea completa, nu dureaza foarte mult pana obtinem un aluat foarte ferm...

Oua de prepelita umplute

In Aperitive / Garnituri la 24 Aug 2010

 Preparare: se fierb ouale de prepelita cu apa cu sare timp de 10 minute de cand le-am pus la fiert, la foc mic sa nu se sparga. Se lasa putin in apa rece si se curata cu grija. Taiem ouale curatate in 2 parti si  scoatem galbenusul de ou, operatiunea este mai delicata fiind asa de...

Ciorba de burta the best :)

In Ciorbe la 21 Aug 2010

Preparare : spalam bine burta si carnea si le punem la fiert impreuna cu legumele, adaugand de la inceput putina sare si boabele de piper si aproximativ 4 l de apa.  Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 70 de minute de cand am inchis supapa.   Strecuram apoi supa obtinuta...

Pastrav la cuptor pe pat de legume

In Pastrav la 18 Aug 2010

 Preparare : se taie legumele rondele si se condimenteaza si se adauga uleiul . Le asezam intr-un vas termorezistent.  Asezam apoi pastravii peste legume. In prealabil i-am crestat ( iau o forma frumoasa apoi la cuptor ) si i-am facut cu sare si piper, peste ei am presarat cateva...

Chec cu rom si ciocolata

In Prajituri la 18 Aug 2010

 Preparare: se mixeaza  ouale cu zaharul si untul topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao. Se adauga lingurile de lapte sau iaurt  si la final punem esenta de rom. Toata operatiunea dureaza vreo 4-5 minute.    Se toarna compozitia intr-o...

Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2010

 Preparare: am pus orezul la fiert, exact ca in instructiunile de pe pachet. Spalat bine prealabil, pus un volum de orez ( o canita am pus eu ) si 1,5 volume de apa rece, putina sare. Am lasat sa clocoteasca tare 2 minute apoi am dat focul incet si am mai lasat 13 minute pana la absorbtia...

Tajine de pui cu masline

In Pui la 16 Aug 2010

 Preparare: decupam  puiul spalat si uscat  in bucati potrivite ca marime, pe care le condimentam cu sare, piper, curcuma, boia si Raz el Hanout  si boia si il asezam in vasul de tajine. Peste el asezam maslinele, morcovul si bucatile de telina si  si turnam un amestec...

Gomboti cu prune

In Prajituri la 13 Aug 2010

  Nu am schimbat mare lucru la reteta doar ca am injumatatit cantitatile  si am schimbat uleiul cu unt topit in compozitie.   Preparare: facem un aluat  din cartofii fierti si zdrobiti ca si pentru piure adaugant untul topit, zaharul si faina.  ...

Pizza cu somon afumat

In Pizza la 12 Aug 2010

Avem nevoie de aluat  de pizza ( facut dupa reteta clasica 500 grame faina, 25 grame drojdie proaspata, sare, apa calda, ulei de masline la final )  pe care eu dupa ce il las la dospit in tin la frigider macar 30 de minute, dupa ce il scot si il intind are alta textura si se lucreaza...

Pulpe de pui la ceaun cu mamaliga la gratar

In Pui la 10 Aug 2010

  Preparare: punem la calit rondelele de ceapa cu pulpele de pui, dupa cateva minute adaugam sare, piper si boia si stingem cu vinul. Adaugam rondelele de ardei rosu si pastram pentru final cozile de la ceapa verde. Adaugam si apa calda si lasam sa fiarba cu capac la foc mic ( eu am pus...

Ciorba de cartofi, reteta gustoasa a bunicii

In Ciorbe la 10 Aug 2010

Cum se prepara Ciorba de cartofi, reteta gustoasa a bunicii Se curata si se taie ceapa, morcovul si cartofii cubulete. In lingura de  ulei punem ceapa si morcovul si le lasam cateva minute sa  se inmoaie la foc foarte mic. Adaugam apoi sare si piper si punem aproximativ 3 l de apa....

Supa chinezeasca cu ciuperci

In Supe la 8 Aug 2010

 Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga apoi morcovul taiat bastonase si ciupercile taiate feliute. Dupa 2-3 minute adaugam condimentele si apa si lasam sa fiarba pret de 15 minute. Dupa 15 minute adaugam taieteii si ceapa verde taiata rondele si lasam inca 3 minute la fiert....

Tajine de pui cu legume

In Pui la 8 Aug 2010

  Am condimentat pulpele de pui cu sare piper, boia si am pus peste el praf de Raz el Hanout.   Am aranjat apoi in vasul de tajine legumele si am pus carnea deasupra. Am facut un amestec din o jumatate canita de apa, putina sare, piper, curcuma si Raz el hanout si am turnat...

Cotlet haiducesc la gratar

In Porc la 6 Aug 2010

 Se sareaza cotletul pe ambele parti si se face cu piper si se lasa asa 30 de minute la rece ,apoi se presara peste el boia si ierburi aromate si vinul si se lasa la frigider 30 de minute.   Dupa 30 de minute il scoatem si intoarcem bucatile de cotlet  si mai adaugam...

Taietei chinezesti cu legume si somon

In Paste la 4 Aug 2010

Intr-un wok nu foarte mare puneti ulei de masline si apoi adaugati fasolea verde taiata bucatele si morcovul ( eu  l-am facut aschii ) si lasati pret de 3-4 minute la foc mic.  Dupa aceea se  adauga somonul taiat bucatele si ceapa verde rondele, sosul Nuoc Mam si...

Salata cu piept de pui rotisat

In Salate la 3 Aug 2010

Preparare : se taie legumele si se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi aromate si se toara peste el sosul de dressing.  Se omogenizeaza bine si se serveste cu paine prajita. Eu am presarat si o umbra de parmezan peste ea, a fost delicioasa.

Supa imperiala de curcan

In Supe la 3 Aug 2010

 Preparare : se fierbe carnea si legumele pentru supa, eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 30 de minute de cand am inchis supapa.  Intre timp pregatim galuscutele mixand ouale cu putina sare si apoi adaugand untul moale, grisul, faina si parmesanul. La sfarsit am adaugat...

Cuburi de legume

In Conserve la 1 Aug 2010

      Eu am  cumparat toate legumele bio pentru acest amestec, am profitat ca am gasit la piata la raionul bio si stiam ca nu ma va dezamagi gustul.     Am taiat rondele morcovul si pastranacul si telina julienne si le-am pus la fiert in aburi pentru...

Franzela cu cartofi si fulgi de secara

In Piine la 1 Aug 2010

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si dupa ce a dospit am modelat o franzela.  Am mai lasat-o la dospit 20 minute si am copt-o la 210 grade 10 minute si apoi la 200 timp de 25 minute. A iesit super pufoasa si aromata, se pastreaza foarte bine si pentru a doua zi.

Afisate 181 - 210 din 439 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2016

Roma in 4 zile

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]