De cand mi-am luat vasul am mai testat ceva retete dar nu am reusit sa postez din lipsa de timp, ca idee asa cum va spuneam la alte retete prefer mancarea facuta la cuptor pentru ca mi se pare simplu de facut, mai aromata si aspectuasa si nu trebuie supravegheata tot timpul.
Pentru tajine de pui cu masline avem nevoie de
In plus mai avem nevoie de
Preparare: decupam puiul spalat si uscat in bucati potrivite ca marime, pe care le condimentam cu sare, piper, curcuma, boia si Raz el Hanout si boia si il asezam in vasul de tajine. Peste el asezam maslinele, morcovul si bucatile de telina si si turnam un amestec facut din o lingura de ulei de masline , vin si apa in cantitatile precizate . II asezam capacul si este gata pentru a lua drumul spre cuptor.
L-am lasat in cuptorul preincins 45 de minute cu capacul pe vas la 210 grade si inca 15 minute fara capac la 190 de grade. Apa a scazut si puiul s-a rumenit foarte bine, a fost extrem de aromat.
A fost un pranz excelent , carnea a fost foarte frageda. Eu las bucatile de pui cu piele atunci cand le fac la cuptor dar o inlatur cand mancam, e un depozit prea mare de colesterol si grasime chiar daca pare foarte buna . Am servit puiul cu un piure de cartofi se poate face orice garnitura la el. Daca nu aveti vas de tajine eu zic ca reteta merita testta in vasul roman de lut sau alt vad de lut pentru cuptor .