Ador ciorba asta de cartofi, imi aminteste de copilarie, de bunica ….o femeie draga mie care stie mereu sa faca din o mana de legume o mancare minunata. Tin minte ca atunci cand eram copil mi se parea ca bunica are puteri magice, facea o mancare buna extraordinar de repede si cu alimente foarte simple, stia sa umple casa cu aroma de prajitura in doar cateva minute, ne spunea mereu istorioare adevarate cu oameni ai unei epoci despre care nu stiam mai nimic si mai ales era mereu blanda….nu imi amintesc sa ne fi certat vreodata. Timpul a trecut si am invatat si eu o parte din magie dar tot imi este mereu dor de ciorba ei de cartofi si de acele vremuri.
Pentru Ciorba de cartofi, reteta gustoasa a bunicii ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, ceapa, morcovi, rosii, iaurt, smantana, tarhon.
Cum se prepara Ciorba de cartofi, reteta gustoasa a bunicii
Se curata si se taie ceapa, morcovul si cartofii cubulete. In lingura de ulei punem ceapa si morcovul si le lasam cateva minute sa se inmoaie la foc foarte mic. Adaugam apoi sare si piper si punem aproximativ 3 l de apa. Cand fierbe apa adaugam foaie de dafin si cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba 12- 15 minute ( pana sunt fierti cartofii ) . Adaugam dupa ce au fert cartofii iaurtul batut bine cu smantana si mai dregem dupa gust cu sare daca trebuie. Adaugam tarhonul maruntit si mai lasam oala cu capac cateva minute. Cand se serveste, optional, se adauga patrunjel verde direct in farfurie .
Incearca si reteta gustoasa de Ciorba de cartofi cu chefir si carnati afumati sau Ciorba de cartofi noi cu costita afumata, un deliciu de ciorba.
Pentru zilele de post, iti recomandam reteta de Ciorba de post cu cartofi si vegetale, foarte gustoasa si racoritoare.