Pizza cu somon afumat

de Sylvia in Pizza, 12 Aug 2010 | 9186 vizualizari

 

Pentru ca zilele trecute am avut seara de pizza si asa cum v-am zis de fiecare data incerc o combinatie noua, va prezint azi pizza cu somon afumat si ardei rosu.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de aluat  de pizza ( facut dupa reteta clasica 500 grame faina, 25 grame drojdie proaspata, sare, apa calda, ulei de masline la final )
  • Pentru garnitura am pus amestec de branzeturi :
  • mozzarella proaspata ,
  • cascaval si comté ras,
  • sos de rosii,
  • cateva felii de somon afumat maruntite,
  • o jumatate de ardei capia taiat rondele subtiri,
  • putin oregano maruntit si o jumatate de lingurita de ierburi aromate uscate ( au in compozitie, mai multe ierburi uscate aromate printre care ciboulette, coriandru,  bucati mici de usturoi uscat…superba combinatia chiar si la pizza) .
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu somon afumat:

Avem nevoie de aluat  de pizza ( facut dupa reteta clasica 500 grame faina, 25 grame drojdie proaspata, sare, apa calda, ulei de masline la final )  pe care eu dupa ce il las la dospit in tin la frigider macar 30 de minute, dupa ce il scot si il intind are alta textura si se lucreaza mult mai usor si creste mai bine la cuptor.

Preparare : intindem un blat de pizza subtire cu bordura putin mai groasa, eu nu folosec ruloul pentru intins la pizza si il intind cu mana ( sa respect traditia ) daca sunt in graba mare bag ruloul dar este mai bine intins cu mana ca zic ca am testat ambele variante. Asezam peste blat un strat subtire de sos de rosii si presaram putin oregano si apoi  adaugam stratul de branza .

 Adaugam apoi bucatile de somon si rondele de ardei, mai presaram putine ierburi aromate si este gata pentru cuptor .

  Am  lasat-o 12 minute in cuptorul incins la 220 de grade, eu am o tava perforata speciala de pizza  si a fost suficient atat daca trebuie adaptati timpul de coacere in functie de tava si de cuptor.  A iesit suuuper buna si aromata, am presat peste ea dupa ce am scos-o din cuptor putin ciboulette taiat rondele fine . Eu am servit-o cu ulei  picant de pizza presarat intr-un fir fin peste ea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

danis 1

18.08.2010, 14:31

Somonu e preferatul meu

ela 1

18.08.2010, 14:39

daca nu am salivat la pizza asta cateva zile....cum de nu am scris nimic?? si la nadina pe mess i-am pomenit de pizza ta intr-o zi

Sylvia 1

23.08.2010, 14:43

Ela parca ziceai ca ai si mancat ceva pizza buna undeva dupa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza pizzicata