Am facut aceasta prajitura in graba mare , am si ales reteta stiind ca se face foaret repede. Eu am dus cadou prajitura la niste prieteni dar am gustat-o acolo si va pot confirma ca a iesit foarte buna.
Avem nevoie de :
Pentru glazura :
Preparare: se mixeaza ouale cu zaharul si untul topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao. Se adauga lingurile de lapte sau iaurt si la final punem esenta de rom. Toata operatiunea dureaza vreo 4-5 minute. Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina .
Se coace in cuptorul preincins la 180 de grade, eu am lasat checul cu o tava de protectie sub tava lui, 30 de minute la 180 de grade si inca vreo 10 minute la 170 sa fie bine copt, este gata cand trece testul scobitorii care iese curata.
Am turnat peste el glazura facuta simplu topind impreuna cicolata cu smantana si uleiul la foc foarte mic. Am pus si un strat central de pudra de migdale pentru o linie de decor.
L-am lasat sa se raceasca bine si taiat in doua a fost gata de drum. Este o prajitura lejera si aromata pefecta pentru o ceasca de cafea.