Este o muratura excelenta, eu am facut in cantitate simbolica dar puteti adapta cantitatile.
Se taie rondele gogonelele si zucchini iar ceapa solzisori. Intr-un vas nemetalic se amesteca gogonelele cu zucchini si ceapa, punem cateva fire de cimbru verde printre ele si 2 linguri de sare mare si le lasam asa cateva ore.
Dupa aceea se cladesc in borcane incepand cu un strat de cimbru uscat si telina frunze apoi compozita de gogonele cu zucchini si iar frunze si terminam cu cimbru si dafin. Intr-un vas se pune apa la fiert, cu boabe de mustar, foi de dafin, boabe de piper si o crenguta de cimbru. Cand clocoteste apa se pune pentru fiecare litru de apa o de lingura de sare mare si o de lingura de otet, la aceasta salata am pus in plus o jumatate de plic de praf special pentru muratri de la Dr Otker, din acela dulce-acrisor. Se toarna apa fierbinte peste ele in borcane, punem putina aspirina deasupra, un varf de cutit am pus eu si se infileteaza fierbinti.