Supa imperiala de curcan

de Sylvia in Supe, 3 Aug 2010 | 7905 vizualizari

 

Am vazut de mai multe ori aceasta supa si mereu ma fascina apoi vazand ca e putin mai complicat de o facaut amanam dar ultima data am vazut-o facuta de Nadina :http://www.bucataras.ro/retete/9464/supa-cu-galuste-imperiale.html si m-am decis sa o fac

 

INGREDIENTE

  •  o pulpa de curcan,
  • zarzavaturi pentru supa : telina, pastranac, morcov, ardei, ceapa, sare piper si cateva tije de telina
  • 2 cuburi de legume facute de mine  am mai pus eu
  •  Pentru galuscute eu am pus :
  • 3 oua,
  • 50 grame de unt,
  • 50 grame de faina,
  • 50 grame de gris
  • 50 de grame de parmesan.
  • Eu am adaugat un varf de cutit de bicarbonat dupa reteta mamei ca sa fiu sigura ca ies pufoase . Daca faceti cantitate mare de supa dublati cantitatile.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa imperiala de curcan:

 Preparare: se fierbe carnea si legumele pentru supa, eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 30 de minute de cand am inchis supapa.

 Intre timp pregatim galuscutele mixand ouale cu putina sare si apoi adaugand untul moale, grisul, faina si parmesanul. La sfarsit am adaugat putin bicarbonat si am asezat compozitia intr-o tava si am lasat-o la cuptor  pentru 12 minute la 180 de grade.  Am tapetat tava cu unt dar as recomanda hartia de copt pentru ca s-a dezlipit destul de greu, data viitoare voi face cu hartie de copt.

 Am strecurat  supa si am lasat doar morcovul taiat rondele. Am decupat apoi cu o forma de biscuiti galuscutele si le-am mai lasat la fiert in supa 5 minute la foc foarte mic.

  Am pus la sfarsit patrunjel maruntit . Atat supa cat si galuscutele au fost extraordinare, cu o aroma fina de unt si parmezan , m-am indragostit de reteta asta cred ca de acum o sa o fac mai des.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa imperiala de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de naut si linte