Castraveti bulgaresti reteta

de Sylvia in Conserve, 21 Sep 2010 | 40475 vizualizari

 

Castraveti bulgaresti reteta
Pentru ca e perioada in care pregatim camara pentru iarna am pus si eu muraturile pentru iarna , anul acesta pe laanga retetele mele am pus sa testez si aceasta reteta postat de Bunica pe www.bucatars.ro si cum retetele bunicelor sunt mereu bune abia astept sa ii degust.

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de
  • castraveti ( aproximativ 1,5 kg am pus eu ),
  • 2 morcovi taieti rondele,
  • o ceapa taiata solzisori,
  • tije de marar uscat ( eu ampus si cimbru uscat in apa pe care am clocotit-o )
  • boabe de mustar,
  • piper,
  • foi de dafin ,
  • eu ma pus si o lingura de condimente pentru muraturi de la Galeo ( are boabe de pustar, piper, foi de fain maruntite, ienibahar , coriandru, chilii si cuisoare, absolut superb amestecul acesta natura de semnite aromate pentru muraturi ) ,
  • pentru fiecare borcan de 800 de ml o lingurita de sare, una de zahar si 4 linguri de otet  ( eu am ajustata cantitatile avand borcanul de 1 l itru) . Eu am pus si 1-2 tije de hrean taiate subtiri.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti reteta:

 Preparare: se cladesc castravetii in borcane, incepand cu un strat de marar uscat pe fundul borcanului , printre ei intercalam rondelele de morcovi si ceapa taiata solzisori, cate o foaie de dafin . La final am adaugat o lingurita de amestec de condimente pentru muraturi, o lingurita si jumatatede sare am pus eu ( la borcanul de 1 litru) una mai plina de zahar si 5 linguri de otet. Separat am fiert apa cu cimbru uscat, dafin si amestec de condimente pentru muraturi tot de la Galeo si cand s-a racorit putin am turnat-o in borcane.

 Am sigilat borcanele si le-am lasat sa se raceasca incet acoperite cu un prosop gros. Puteti sa le sterilizati 15 minute in bain-marie eu nu am probleme cu aceste borcane asa ca am sarit procedeul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti reteta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă de vinete