Castraveti bulgaresti reteta
Pentru ca e perioada in care pregatim camara pentru iarna am pus si eu muraturile pentru iarna , anul acesta pe laanga retetele mele am pus sa testez si aceasta reteta postat de Bunica pe www.bucatars.ro si cum retetele bunicelor sunt mereu bune abia astept sa ii degust.
Preparare: se cladesc castravetii in borcane, incepand cu un strat de marar uscat pe fundul borcanului , printre ei intercalam rondelele de morcovi si ceapa taiata solzisori, cate o foaie de dafin . La final am adaugat o lingurita de amestec de condimente pentru muraturi, o lingurita si jumatatede sare am pus eu ( la borcanul de 1 litru) una mai plina de zahar si 5 linguri de otet. Separat am fiert apa cu cimbru uscat, dafin si amestec de condimente pentru muraturi tot de la Galeo si cand s-a racorit putin am turnat-o in borcane.
Am sigilat borcanele si le-am lasat sa se raceasca incet acoperite cu un prosop gros. Puteti sa le sterilizati 15 minute in bain-marie eu nu am probleme cu aceste borcane asa ca am sarit procedeul.