Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2010 | 7075 vizualizari

 

Are diverse denumiri in functie de forma si de compozitie, eu am facut ieri nigirizushi care este facut din orez presat care are desupra o bucata de peste crud, fructe de mare sau omleta si temarizushi care este cel mai intalnit in bucatria familiala in japonia, este o bila de orez care are in compozitie bucati mici de peste crud, legume, fructe de mare .

 

INGREDIENTE

 Ingrediente necesare :

  • orez pentru sushi ( eu am folosit ieri o canita de cafea plina cu orez) dar se poate inlocui cu un orez mai lipicios  ,
  • otet de orez spune  reteta se poate inlocui un un otet alb daca nu gasiti ,
  • 2 linguri de zahar,
  • cateva de somon ( se poate inlocui cu pastrav afumat, macrou afumat, orice  peste crud afumat) , 
  • o bucata de castravete curatat,
  • wasabi,
  • sos de soya
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi:

 Preparare: am pus orezul la fiert, exact ca in instructiunile de pe pachet. Spalat bine prealabil, pus un volum de orez ( o canita am pus eu ) si 1,5 volume de apa rece, putina sare. Am lasat sa clocoteasca tare 2 minute apoi am dat focul incet si am mai lasat 13 minute pana la absorbtia completa a apei , amestecand incet din cand in cand. Apoi am lasat orezul la racit 10 minute. Separat am facut intr-un bol un sfert de canita de otet de orez, 2 linguri de zahar ( de trestie am pus eu ) si putina sare. Am turnat amestecul peste orez si am amestecat bine. Orezul este foarte lipicios dar bobul ramane totusi intreg .

   Intr-un bol am amestecat o parte din orez cu somon taiat cubulete mici de tot.In alt vs am amestecat orez cu cubulete mici de castravete . Din amestecurile obtinute am modelat bile mici de sushi, acestea sunt  temarizushi .

   Din alta parte de orez am modelat niste  suluri mici aplatizate peste care se pot pune fasii de peste crud . Acestea sunt  nigirizushi , puteti sa le puneti deasupra fructe de mare ( creveti sectionati, calamari) sau omleta  eu am pus doar somon de data asta si am pus si o fasie mica de alga de decor . Am facut un platou asortat cunigirizushi  si temarizushi ,  o gustare rece excelenta daca vreti sa testati si gusturi noi. Se servesc stropite cu putin sos de soia si pasta iute wasabi care seamana cu pasta noastra de hrean ( e tot ceva sortiment de  hrean) doarr ca e mult mai iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Corinuta 1

18.08.2010, 14:38

Sylviuta, de sushi nush ce sa zic....n-am mancat, dar tare cuminti stau acolo-n farfurie!

Sylvia 1

18.08.2010, 15:46

Incearca unul

mihaelar63 1

19.08.2010, 07:53

, grozava reteta caci nori nu gasesc, si eu am sa ,, ma joc ''cu
te-------shi si ne----z----shi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din orez cu ton