Franzela cu cartofi si fulgi de secara

de Sylvia in Piine, 1 Aug 2010 | 5800 vizualizari

 

Painea cu cartofi este preferata mea dintre painile albe, de data asta am vrut diversific putin si am adaugat la compozitie 50 grame de fulgi de secara.

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de

  •  1/2 cana de cartofi fierti si zdrobiti,
  • 1/2 cana de apa in care au fiert cartofii ( eu ii fierb taiati cubulete ca si pentru piure),
  • 1/2 cana de lapte,
  • 3 linguri de unt,
  • o lingurita zahar,
  • 1,5 lingurite de sare,
  • 3 cani de faina, 
  • 50 garme fulgi de secara,
  • un cub de 25 grame  de drojdie. 
  • Puteti inlocui laptele cu apa sau untul cu ulei, iese la fel de buna.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzela cu cartofi si fulgi de secara:

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si dupa ce a dospit am modelat o franzela.

 Am mai lasat-o la dospit 20 minute si am copt-o la 210 grade 10 minute si apoi la 200 timp de 25 minute. A iesit super pufoasa si aromata, se pastreaza foarte bine si pentru a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzela cu cartofi si fulgi de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (11)

Sylvia 1

02.08.2010, 15:06

Madi sa vezi ce mult o sa iti placa

Sylvia 1

02.08.2010, 15:07

Lia, multumesc

lira 1

05.08.2010, 14:09

vai ce bine arata! Jur ca deja simt mirosul de paine calda

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciabatta