Ciorba lipoveneasca de peste

de Sylvia in Ciorbe, 26 Aug 2010 | 17809 vizualizari

 

Mi-a ramas in minte aceasta ciorba de cand am vazut-o pe www.bucataras.ro postata de Vero, o specialista in retetele cu peste proaspat. Aici puteti vedea reteta ei : http://www.bucataras.ro/retete/10174/ciorba-de-peste-lipoveneasca.html Vero multumesc de reteta a iesit excelenta, aromata si total diferita de borsul de peste pe care stiam eu sa il fac, astept sa repet reteta cu mai mult peste si cu peste romanesc

 

INGREDIENTE

  • Eu am facut la scara redusa asa ca am pus :
  • un pastrav mare,
  • o jumatate de ceapa,
  • o jumatate de ardei mare rosu,
  • o rosie decojita taiata cubulete,
  • 2 cartofi,
  • o lingura ulei de masline,
  • putin otet, 
  • leustean ( in otet ca nu aveam proaspat ) ,
  • sare,
  • putin piper,
  • ardei iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba lipoveneasca de peste:

Preparare : spalam legumele si pestel si taiem pestele in bucati mari iar legumele cubulete mici . Vero pusese 2 kg de peste ….va dati seama ce cantitate si bunatate de ciorba a iesit. Eu pentru ca am pus peste putin am redus mult si cantitatea de apa, in jur de un litru. Am pus legumele la fiert cu putina sare, piper si uleiul de masline. Cand au fost fierte pe jumatate am adaugat pestele si rosiile.

  Lasam exact 10 minute de cand clocoteste pestele, dregem la sfarsit cu putin otet  care albeste ciorba si ii da un gust foarte bun si mai dregem cu sare daca trebuie. Inchidem focul si dupa ce se racoreste putin ciorba adaugam  leusteanul, eu patrunjelul l-am pus direct in farfurie. Se serveste calda cu ardei iute, pestele zicea Vero se poate scoate si servi separat cu mujdei, eu l-am lasat in ciorba ca ma tenta cum arata   . A iesit o bunatate de ciorba aromata si lejera, o sa o repet cu siguranta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba lipoveneasca de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Adinacarla 1

27.08.2010, 09:35

Am sa incerc si eu...sotul e mare amator de ciorba de peste

Sylvia 1

27.08.2010, 16:20

Multumesc de laude

Sylvia 1

27.08.2010, 16:20

Teo excelenta sugestie o sa testez ce zici tu cu mamaliga

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste