Ciorba lipoveneasca de peste

de Sylvia in Ciorbe, 26 Aug 2010 | 18425 vizualizari

 

Mi-a ramas in minte aceasta ciorba de cand am vazut-o pe www.bucataras.ro postata de Vero, o specialista in retetele cu peste proaspat. Aici puteti vedea reteta ei : http://www.bucataras.ro/retete/10174/ciorba-de-peste-lipoveneasca.html Vero multumesc de reteta a iesit excelenta, aromata si total diferita de borsul de peste pe care stiam eu sa il fac, astept sa repet reteta cu mai mult peste si cu peste romanesc

 

INGREDIENTE

  • Eu am facut la scara redusa asa ca am pus :
  • un pastrav mare,
  • o jumatate de ceapa,
  • o jumatate de ardei mare rosu,
  • o rosie decojita taiata cubulete,
  • 2 cartofi,
  • o lingura ulei de masline,
  • putin otet, 
  • leustean ( in otet ca nu aveam proaspat ) ,
  • sare,
  • putin piper,
  • ardei iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba lipoveneasca de peste:

Preparare : spalam legumele si pestel si taiem pestele in bucati mari iar legumele cubulete mici . Vero pusese 2 kg de peste ….va dati seama ce cantitate si bunatate de ciorba a iesit. Eu pentru ca am pus peste putin am redus mult si cantitatea de apa, in jur de un litru. Am pus legumele la fiert cu putina sare, piper si uleiul de masline. Cand au fost fierte pe jumatate am adaugat pestele si rosiile.

  Lasam exact 10 minute de cand clocoteste pestele, dregem la sfarsit cu putin otet  care albeste ciorba si ii da un gust foarte bun si mai dregem cu sare daca trebuie. Inchidem focul si dupa ce se racoreste putin ciorba adaugam  leusteanul, eu patrunjelul l-am pus direct in farfurie. Se serveste calda cu ardei iute, pestele zicea Vero se poate scoate si servi separat cu mujdei, eu l-am lasat in ciorba ca ma tenta cum arata   . A iesit o bunatate de ciorba aromata si lejera, o sa o repet cu siguranta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba lipoveneasca de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Adinacarla 1

27.08.2010, 09:35

Am sa incerc si eu...sotul e mare amator de ciorba de peste

Sylvia 1

27.08.2010, 16:20

Multumesc de laude

Sylvia 1

27.08.2010, 16:20

Teo excelenta sugestie o sa testez ce zici tu cu mamaliga

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza